18 Mart İÇDAŞ Ulu Camii’de Teknik İnceleme Gerçekleştirildi

Bu Haber 1919 Kez Okundu
18 Mart  İÇDAŞ Ulu Camii’de Teknik İnceleme Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İÇDAŞ tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsünde yaptırılan 18 Mart İÇDAŞ Ulu Camii inşaatında incelemelerde bulundu.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr Tülay Cengiz Taşlı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulğu ile İÇDAŞ yetkililerinin de bulunduğu incelemede Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek İÇDAŞ’a teşekkürlerini iletti.

İnşaat aşamasında olan cami; 25 bin metrekare peyzaj alanı, 2 bin metrekare kütüphane alanı ve 6 bin metrekare cami oturum alanına sahip olacak, önümüzdeki yıl yapımı tamamlanacak olan camide 10 binden fazla kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Ezan sesinin altı adet iki şerefeli minarelerden duyulacağı camide kurs ve sergilerin düzenleneceği salonlar da olacak.