Öğrencilerimiz, Üniversitemizdeki Uzaktan Eğitimden Oldukça Memnun

Öğrencilerimiz, Üniversitemizdeki Uzaktan Eğitimden Oldukça Memnun

Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz bahar döneminde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan “Üniversitelerde Küresel Salgın Sürecinde Uzaktan Öğretim Uygulamaları Anketi” sonuçlarında Üniversitemiz üç kategoride ön sıralarda yer alırken aynı zamanda bağımsız bir araştırma laboratuvarı olan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten 2. üniversite olmuştu.

ÇOMÜ’nün uzaktan eğitimdeki bu başarısı, 2019-2020 Bahar Yarıyılına yönelik Üniversitemiz Kalite Birimi tarafından düzenlenen “ders değerlendirme ve öğrenim kazanımları” ile ilgili yaklaşık 600 bin adet anket cevaplayan öğrencilerimiz tarafından da onaylandı.

Memnuniyet derecelerinin aşağıdaki sorularla değerlendirildiği anket verilerine göre Koronavirüs salgını döneminde gerçekleştirilen uzaktan ve online eğitim ile uygulamalarından öğrencilerimizin yüksek oranda memnun oldukları görülmüştür. Rekor sayılacak bir katılım ile gerçekleştirilen bu anketi cevaplayan tüm öğrencilerimize, uzaktan eğitime katkı sunan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ederiz.

Uzaktan Eğitim sürecinde ÜBYS'ye erişim ve canlı derslere bağlanmadaki başarı (% 89)

Dersin amaçlarına uygun materyaller (kitaplar, slaytlar vb.) paylaşması (% 89)

Ders kapsamında verilen ödev ya da projelerin dersin öğrenilmesine katkısı (% 87)

Öğretim elemanının uzaktan eğitime hâkimiyeti ve ders saatlerini verimli kullanması (% 88)

Öğrencinin başarısının, dersin içeriği ve hedefleri doğrultusunda ölçülmesi (% 85)

Canlı anlatılan derslere düzenli olarak katılım durumunuzu değerlendiriniz (% 80)

Bahar yarıyılında uzaktan eğitim yöntemiyle yapılan tüm faaliyetleri birlikte değerlendiriniz (% 81)

Ders kapsamında uzaktan (online) yapılan sınavların (yapıldıysa) başarısını değerlendiriniz (% 80)

İlgili rapora;

Üniversitemiz kalite.comu.edu.tr sayfasındaki

https://cdn.comu.edu.tr/cms/kalite/files/175-f7-comu-2019_2020-bahar-yy-anket-raporu.pdf  linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.