0

Mühendis Olmaya Adım Adım Projesi Gerçekleşti

Bu Haber 1258 Kez Okundu
  • Paylaş:
Mühendis Olmaya Adım Adım Projesi Gerçekleşti

ÇOMÜ Lapseki Meslek Yüksekokulu’nun yürütücüsü olduğu TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı tarafından desteklenen “Mühendis Olmaya Adım Adım” isimli projenin kapanış töreni ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çanakkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Gündüz Bağcı, Çanakkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Ergüven ve Lapseki MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Engin Gür’ün katılımıyla Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşti.

Lapseki Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ganime Aydın’ın yürütücü olarak görev aldığı projede, öğrencilerin mühendislik mesleğini tanıması, mesleği etkinliklerle deneyimlemeleri ve problem çözme becerileri, takım çalışması, iletişim, yaratıcılık, innovasyon gibi becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. İlkokul 4. sınıfa ve ortaokul 8. sınıfa devam eden 30 öğrenci için Mühendislik ve Fen Bilimleri eğitimi alanında uzman akademisyenler tarafından STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitim modelinde uygulamalı etkinlikler yapıldı.

Mühendis Olmaya Adım Adım Projesine ODTÜ ve Trakya Üniversitesi bilimsel ortak olarak, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü örneklem grubuyla, Sakarya Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi ise eğitmenleriyle destek verdi.

Projenin kapanış töreni sonunda öğrencilerin mühendis olma konulu hikayelerinin değerlendirilmesi sonucu dereceye giren üç öğrenciye protokol tarafından ödülleri verildi. Tören, öğrencilere katılım sertifikalarının takdimi ve öğrencilerin ürünlerinin sergisi ile sona erdi.


Fotoğraf Albümü