ÇOMÜ’nün Uzaktan Eğitim Başarısı

12.05.2020

Koronavirüs salgını nedeniyle Üniversiteler 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemiyle sınırlı kalmak üzere “Uzaktan Eğitim” ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyor.

Bu doğrultuda 23.03.2020 tarihinden itibaren teorik dersler ve derslerin teorik kısımları asenkron (eş zamanlı olmayan) ve 30.03.2020 tarihinden itibaren ise senkron (eş zamanlı) olarak uzaktan eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, “Üniversitelerde Küresel Salgın Sürecinde Uzaktan Öğretim Uygulamaları Anket Sonuçları”nda üç kategoride ön sıralarda yer aldı.

ÇOMÜ, devlet üniversiteleri arasında canlı sınıf uygulaması yapılan ders sayısı sıralamasında önlisans düzeyinde 5'inci lisans düzeyinde 7’nci ve tüm seviyelerde toplam canlı sınıf uygulaması yapılan ders sayısı sıralamasında 7’nci oldu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, bu başarıda emeği geçen akademisyenden, idareciye, teknik personelden öğrenciye kadar herkese teşekkür etti.

Anket sonuçlarının tamamı için tıklayınız.