3

ECOFAR, AB Proje Toplantısı ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Bu Haber 1824 Kez Okundu
  • Paylaş:
ECOFAR, AB Proje Toplantısı ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Karabayır’ın koordinatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Nazan Arifoğlu, Öğr. Gör. Selçuk Birer, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Öğütcü, Dr. Öğr. Gör. Fırat Alatürk ve Dr. Öğr. Üyesi Baboo Ali’nin de araştırmacı olarak katıldığı  Development of Managerial and Entrepreneurial Skills of Young Eco-farming Entrepreneurs via Joint VET Curricula (ECOFAR)  “Genç Eko-Tarım Girişimcilerine Ortak Mesleki Eğitim (VET) Yoluyla Yöneticilik ve Girişimcilik Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu projenin 3.toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Türkiye, Yunanistan, Slovenya, Bulgaristan’dan farklı üniversitelerin, araştırma kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Proje ile genç eko tarım girişimcilerinin yöneticilik ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Prof. Dr. Ali Karabayır, projenin 250 bin Euro’luk AB Projesi olduğunu söyledi ve ekledi.  “Proje ile amacımız genç eko tarım girişimcilerinin mesleki anlamda standartlarının oluşturularak bunların pratiğe aktarılmasını sağlamak. Projenin en büyük hedefi ise mesleki becerileri geliştirmek için ortak müfredat geliştirmek. Bu standartlarla birlikte tüm ülkelerle birlikte bunun sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyoruz.” 

Toplantı konuyla ilgili fikir alış verişlerinin paylaşılması ile sona erdi. 

Fotoğraf Albümü