0

“Ahlat İlçesinde Yerel Değerlerin Tespiti” Proje Ekibine, Sertifikaları Verildi

Bu Haber 2044 Kez Okundu
  • Paylaş:
“Ahlat İlçesinde Yerel Değerlerin Tespiti” Proje Ekibine,  Sertifikaları Verildi

Proje yürütücülüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Akgül'ün yaptığı, raportörlüğünü ise Dr. Mustafa Mayda ve Uzm. Mustafa Eren'in gerçekleştirdiği Ahlat İlçesinde Yerel Değerlerin Tespiti Projesi ekibine sertifikaları ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat tarafından Rektörlük Senato Salonunda verildi.

Törene; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Suat Uğur ve proje ekibi katıldı. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Birol Akgül, proje ile ilgili bilgilendirme yaparak şunları söyledi: 

ÇOMÜ Koordinatör Üniversite

“Ahlat Yerel Kalkınma Planı Hazırlanması projesi 23 Mayıs 2019 tarihinde başladı ve 13 Kasım 2019 tarihinde sona erdi.  Ahlat Yerel Kalkınma Planı Hazırlanması amacıyla, Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat’ın öncülüğünde başlatılan, Ahlat Yerel Değerlerin Tespiti ve Projelendirilmesi isimli proje, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Teknik Destek Programı kapsamında nakdi olarak desteklenerek gerçekleştirildi. Bu proje çalışmasına Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ve Ahlat Belediyesi de önemli katkı sağladı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın oluru ve desteği ile ÇOMÜ “Koordinatör Üniversite” olarak projeye katkı sağlayarak projenin bilimsel verilere dayalı ve etkin şekilde gerçekleşmesinde öncü rol üstlendi.”

“Ahlat Yeterli Değer, Kaynak, İmkan ve Potansiyele Sahip”

Ahlat’ın yerel kalkınmasının sağlanması ve yöre halkının refah seviyesinin arttırılmasını için yörenin sahip olduğu somut ve somut olmayan değerlerin tespit edilmesini amaçlayan bu proje çalışması sonucunda; Ahlatın yeterli değer, imkan, kaynak ve potansiyele sahip olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Akgül, “Türk-İslam tarihinin önemli şehirlerinden olan Ahlat’ın tarih sayfasındaki hak ettiği yeri alması Türk Milleti olarak hepimizin arzusudur. Bu alanda yapılmış ve yapılacak olan tüm çalışmaların Ahlat’a ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Proje hazırlama sürecinin her aşamasında proje ekibinin çalışmalarına katkı sağlayan başta ÇOMÜ Rektörü ve Rektör Yardımcıları olmak üzere tüm kişi ve kurum temsilcilerine teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Proje ekibi şu isimlerden oluşmakta: Doç. Dr. Birol Akgül, Prof. Dr. Hülya Önal, Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Prof. Dr. Levent Genç, Prof. Dr. Gülten Gümüştekin, Doç. Dr. Celil Aslan, Doç. Dr. Kadir Arslanboğa, Doç. Dr. Pelin Kanten, Doç. Dr. Alper Sağlık, Dr. Öğr. Üys. Hanife Akgül, Dr. Öğr. Üys. Engin Çağlak, Dr. Öğr. Üys. Serhat Çoban, Dr. Öğr. Üys. M. Ziya Paköz, Dr. Öğr. Üys. Emre Özelkan, Dr. Öğr. Üys. Zeynep Y. Kadıoğlu, Dr. Mustafa Mayda, Uzm. Mustafa Eren, Öğr. Gör. Abdulkadir Dağlı, Öğr. Gör. Gökhan Akça, Uzm. Kemal Bayır, Arş. Gör. Zeynep Ayer, Necati Aktekin, Harun Karaman, Ahmet Çağrı Öztok, Amine Aktekin, M. Anıl Bildirici.