1

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1954 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBF) Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, düzenlenen törenle görevini Prof. Dr. Selahattin Kanten’e devretti.

Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’ndeki Dekanlık binasında gerçekleştirilen törene, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur’un yanı sıra fakülte öğretim üyeleri ve idari personel katıldı. 

Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin sosyal bilimler çalışmaları bağlamında çok önemli bir fakülte olduğuna değinen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat “Akademik anlamda, sosyal bilimlere sunacağı katkı sebebiyle bu fakülteden beklentimiz çok büyük. ÇOMÜ’nün bir araştırma üniversitesi olmasını istiyoruz. Bu sebeple sizlerden kaliteli araştırmalar ve bilimsel projeler üreterek üniversitemize katkı sunmanızı bekliyoruz. Yayınların artması konusunda gerekli çalışmaların artırılmasını istiyoruz. Her dönem bir uluslararası yayın, bir makale çıkarabilirsek bunun çok önemli katkıları olacaktır. Özellikle Biga ve çevresinde araştırılabilecek, bilimsel veri ortaya koyabileceğiniz tüm konuları araştırmanızı ve böylelikle bölgeye de katkı sunmanızı isterim” dedi.

Devir teslim öncesinde görevi devreden Prof. Dr. Nazan Yelkikalan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat “Hayatın her alanında olduğu gibi yöneticilikte de iletişim çok önemli. Doğru iletişim ile açılamayacak kapı yok. Özellikle yöneticilerin herkesi dinleyebiliyor olması birçok sorunu çözüme kavuşturabilir. Kurum kültürünün oluşması, kucaklayıcı olmak, aile ortamının yaratılmış olması akademik çalışmalara da yansıyacaktır. Bu anlamda Nazan hocamız üniversitemize büyük katkılar sundu, sosyal bilimler alanında her zaman desteklerini istediğimiz ve tecrübelerinden istifade edeceğimiz hocamıza teşekkür ediyoruz. Prof. Dr. Selahattin Kanten hocamız da bir bütünlük anlayışı ve güçlü iletişim ile bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz” diyerek Prof. Dr. Selahattin Kanten’e yeni görevinde başarı temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, görev yaptığı süre zarfında tüm akademik ve idari personele katkılarından dolayı teşekkür ederek Prof. Dr. Selahattin Kanten’e görevinde başarılar diledi.

Dekan Prof. Dr. Selahattin Kanten kuruluş sürecinden itibaren fakülteye yaptığı hizmetlerden ötürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan’a teşekkür ederek “Bu bir bayrak yarışıdır, biz bu bayrağı daha da ileriye taşımak niyetindeyiz. Nazan hocamız bugüne kadar fakültemize çok değerli katkılar sundu bundan sonra da desteklerini istiyoruz. Yönetim olarak pozitif örgütsel davranışları çalışma yaşamında devamlı kılmak için çalışacağız. Bu anlamda katılımcı yönetim yaklaşımı izleyerek üniversitenin yönetim vizyonuna katkı sağlamayı hedefliyoruz. Şahsımı bu göreve layık gören yöneticilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören, çiçek ve plaket takdimiyle sona erdi.


Fotoğraf Albümü