3

Okul Yöneticilerinin Gözünden Öğretmenlik Mesleği: Beklentiler ve Roller Paneli Gerçekleşti

Bu Haber 1506 Kez Okundu
  • Paylaş:
Okul Yöneticilerinin Gözünden Öğretmenlik Mesleği: Beklentiler ve Roller Paneli Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile ÇOMÜ Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen “Okul Yöneticilerinin Gözünden Öğretmenlik Mesleği: Beklentiler ve Roller” paneli Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. 

Konferansa Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Suat Uğur, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Genç, memleketimizin dört bir yanında öğretmenlik yapan öğrencileri yetiştirmekten gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Fakülte olarak çok kaliteli ve donanımlı öğrenciler yetiştiriyoruz. 2018 KPSS Türkiye birincisi ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalından. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz memleketimizin dört bir yanında öğretmenlik yapıyorlar. Atanan öğrencilerimizin ilk karşılaştığı kişiler olan yöneticilerin beklentilerinin neler olduğunun öğrencilerimiz tarafından bilinmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz panelin verimli sonuçları olacağını temenni ediyor, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.” 

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, okumanın ve araştırmanın yanı sıra bu tür konferansların da çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Bu tür organizasyonlarda özün özü dile getirilir. Onun için bu tür organizasyonları takip ederek çok ciddi kazanımlar elde edebilirsiniz. Öğretmenlerin bizim hayatımızda çok önemli yerleri vardır. Anaokulundan itibaren öğretmenler her kademede çok önemlidir. Gelecek nesiller öğretmenlerimizin elinde şekillenir. Bu anlamda öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın kendilerini sürekli geliştirmeleri, yenilemeleri çok önemlidir” dedi.  Milli ve manevi değerlerin öğretilmesi konusunda da öğretmelerin hassas olması gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, panelin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti ve tüm öğretmelerin öğretmenler gününü kutladı. 

Açılış konuşmalarının ardından “Okul Yöneticilerinin Gözünden Öğretmenlik Mesleği: Beklentiler ve Roller” konulu panel gerçekleşti. Panelisteler, öğretmenliğin sevgi ile yapılması gerektiğinin altını çizerek öğretmen adaylarından beklentilerinin neler olduğunu aktardılar. 

Panel, panelistlere hediye takdimi ile son buldu.