2

Üniversitemizin Ortağı Olduğu AB Projesine Destek

Bu Haber 1708 Kez Okundu
  • Paylaş:
Üniversitemizin Ortağı Olduğu AB Projesine Destek

Düzce Üniversitesinin koordinatörü olduğu ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hasan Arslan ve Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Nilüfer Umar’ın katkılarıyla hazırlanan Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklarda (KA203) kabul edilen “Developing Virtual Reality Resources Introducing Technology Tools for Children with Autism Spectrum Disorder to SEN Teaching Undergraduates” başlıklı AB projesi 203 bin Euro bütçe ile desteklenmeye değer bulundu.

Projenin yurt dışı ortakları; İtalya, Polonya, Letonya ve Yunanistan, yurt içi ortakları ise ÇOMÜ, Düzce Üniversitesi ve Eğitim Teknolojisi Şirketinin alanında uzman kadrolarından oluşuyor.

Özel eğitim alanında yürütülen bu proje kapsamında geliştirilecek olan sanal gerçeklik ders materyalleri ile otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerin öğrenme süreçlerinin kolaylaştırılmasını sağlayan teknolojiler üniversite öğrencilerine daha kolay ve maliyetsiz bir şekilde tanıtılacak. 2 yıl sürecek olan proje uygulaması sırasında çalıştay, panel ve konferans gibi etkinliklere toplamda 120 üniversite öğrencisi ve 250 alan uzmanı ve eğitimci dahil olacak.