0

Turizm Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 3038 Kez Okundu
  • Paylaş:
Turizm Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Haber - Fotoğraf: Tuncay Ak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi mezuniyet töreni, İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, ÇOMÜ’lü idareciler ve akademisyenler ile öğrenci velileri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. 

Fakülteyi birincilikle bitiren öğrenci Alpaslan Güvenç, üniversite okumak için buraya gelişinin hayatının en isabetli kararı olduğunu belirterek “Böyle düşünmemdeki başlıca etkenlerden bir tanesi öğrencilerine verdikleri değer, tecrübelerini aktarmadaki cömertlikleri ile öğrencilerine her koşulda destek olan ve bize inanan çok değerli hocalarımızdır. Geriye dönüp 4 yılımıza baktığımızda onlardan çok şey aldığımızı görüyorum” dedi. 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Uysal; 90’lar sonrası değişen tüketici tercihi sebebiyle dünyada çevresel ve ekonomik açıdan sürdürülebilir turizm türlerinin ortaya çıktığını söyledi. 

Türkiye’nin 80’lerdeki turizm teşvikleriyle Batılı yabancı turist sayısında önemli artışlar yaşadığına değinen Dekan Uysal, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 yılı hedefleri arasında yılda 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri hedefini koymuş olmasının önemine vurgu yaptı. 

Mezun olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ali Osman Uysal “Dört yıllık eğitiminiz süresince bilgi ve görgü ile donandınız. Bu bilgi ve yeteneğinizi yaşadığınız toplum ve insanlık için kullanın. Dürüst, çalışkan ve üretken insanlar olarak ülkenize yararlı işler yapmaya gayret edin. Çanakkale gibi bizim tarihimiz için anlamlı bir yerde okudunuz. Bunun değerini biliniz. Hayat tarzınız ve dünya görüşleriniz ne olursa olsun birbirinize sevin, sayın. Üzerinde yaşadığınız vatanın kıymetini bilin. Başınızda dalgalanan ve sizi özgür kılan ayyıldızlı bayrağın değerini bilin” şeklinde konuştu. 

Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden ise 1992 yılında kurulan ÇOMÜ’nün aradan geçen 27 yılda büyük bir gelişim gösterdiğini belirterek “Bugün itibariyle 50 bin öğrenci, 110 bin mezun, 2 bine yaklaşan yabancı uyruklu öğrencimizle herkesin dikkatini çeken bir üniversiteye dönüştük. Gerek eğitim öğretim faaliyetlerimiz, gerek akademik çalışmalarımız ve araştırmalarımızla her yerde sesimizi duyuruyoruz. Daha iyi yerlere gelmek için büyük gayret gösteriyoruz” diyerek mezun öğrencileri tebrik etti, ailelere çocuklarıyla gurur duymaları gerektiğini ifade etti. 

Turizm Fakültesi birincisi Alparslan Güvenç’in yaş kütüğüne çivi çakmasının ardından mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. 

Mezuniyet, kep atma töreniyle sona erdi.