0

ÇOMÜ’nün Spor Alanları Genişliyor: Okçuluk Sahası ve Fitnes Salonu Tanıtıldı

Bu Haber 2460 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’nün Spor Alanları Genişliyor: Okçuluk Sahası ve Fitnes Salonu Tanıtıldı

Üniversitemiz Hasan Mevsuf Spor Salonu bünyesinde yapılan yeni spor tesislerinin tanıtım organizasyonu; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Çanakkale Şube Başkanı Dr. Firuz Erdil, Genel Sekreter Sami Yılmaz, senato üyeleri, daire başkanları, akademik, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Geleneksel okçuluk sahasının ve fitnes salonunun tanıtımının yapıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’yü her alanda tanınan bir üniversite olarak geliştirmeye çalıştıklarını ifade ederek “Sadece belli yönleriyle gelişmiş üniversite olmak yetmiyor. Üniversite olabilmenin birçok yönü var. Bunların içerisinde spor çok önemli bir yere sahiptir. Sporu öğreten bir kurum olmaya ve öğrencilerin sporu hayatlarında önemli bir husus haline getirmelerini sağlamaya çalışmaktayız” dedi.

Bugüne kadar ÇOMÜ’ye kazandırılmış birçok spor tesisi olduğunu belirten Prof. Dr. Yücel Acer “Son zamanlarda spor tesislerimizi geliştirirken istiyoruz ki; öğrencilerimiz üniversitemizde bütün spor dallarında çalışabilsinler. Futbol, basketbol ve voleybol dışındaki sporları da öğrencilerimiz istedikleri ve ilgi duydukları anda yapabilecekleri bir altyapı bulmuş olsunlar. Bu bağlamda, özel önem verdiğimiz bir husus da, milli sporlarımızdır. Milli olan her şeyimizin korunması ve yaşatılması gerektiği gibi, sporda da milli spor branşlarımızın da korunması, geliştirilmesi ve yaşatılması gerekmektedir. Şüphesiz ki, bunun da tek yolu gençlerimize sporu öğretmek ve bu dallarda sporcu olmalarını sağlamaktır. Biz de bu anlayışla, okçuluk gibi geleneksel sporlarımızı üniversitemizde çoğunlukla tercih edilen ve yapılan spor dalları haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

ÇOMÜ’nün Tüm Spor Tesisleri Çanakkale Halkına da Açıktır

ÇOMÜ’nün tüm spor tesislerinin Çanakkale halkına da açık olduğunu belirten Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale halkının ÇOMÜ’nün spor tesislerini yoğun olarak kullandığını ve bunun ÇOMÜ ile Çanakkale’yi birleştiren unsurlardan biri olmaya devam edeceğini söyledi. Rektör Acer, hem üniversite personeli ile öğrencilerine hem de Çanakkale halkına hizmet vermeye başlayan fitnes salonunun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek tesisin ÇOMÜ’ye ve Çanakkale halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmasının ardından geleneksel okçuluk sahasında öğrencilerle birlikte ok atışı yapan Prof. Dr. Yücel Acer sonrasında Hasan Mevsuf Spor Salonunda hizmet vermeye başlayan fitnes salonunu ziyaret etti.