0

Batı Trakya’dan ÇOMÜ’ye İlgi Artıyor

Bu Haber 1513 Kez Okundu
  • Paylaş:
Batı Trakya’dan ÇOMÜ’ye İlgi Artıyor

Haber - Fotoğraf: Tuncay Ak

Yunanistan’da Türk soydaşlarımızın yoğunlukla yaşadığı Batı Trakya bölgesinin önemli şehirlerinden Gümülcine’den bir grup öğrenci; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni (ÇOMÜ) ziyaret etti.

Terzioğlu Kampüsü’nü gezerek üniversitemiz hakkında yetkililerden bilgiler alan öğrenciler; ÇOMÜ Rektörlüğü ve Kütüphane’yi de ziyaret ettiler. Celal Bayar Lisesi ve Medrese-i Hayriye’den sayıları 100’e yakın öğrenci grubunu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Rektörlük önünde karşılayarak selamladı.

Buradaki ziyaretin ardından Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Aşkın Koyuncu; üniversitemizle ilgili bilgiler verdi, ÇOMÜ tanıtım filmi izlendi.

Troia Kültür Merkezi’nde Gümülcineli öğrencilere seslenen Doç. Dr. Aşkın Koyuncu “Üniversitemizde 65 farklı ülkeden yaklaşık 1600 yabancı uyruklu öğrenci var. Bunlardan 200’ü Batı Trakyalı. Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’in de Batı Trakya ve Balkanlar’a büyük ilgisi var. Biz de her yıl kontenjanlarımızın %60’ını Balkanlar ve Batı Trakya’ya ayırıyoruz. Çanakkale şehri de kültür olarak size uzak değil. Hepinizi ÇOMÜ’de eğitim almaya davet ediyoruz” dedi.


Fotoğraf Albümü