0

Rektör Acer, Gelibolu Yarımadası’nın Tahliyesi’nin 103. Yılı Törenlerine Katıldı

Bu Haber 1250 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Acer, Gelibolu Yarımadası’nın Tahliyesi’nin 103. Yılı Törenlerine Katıldı

9 Ocak 1916 günü İtilaf Devletleri’nin Gelibolu Yarımadası’nı Tahliyesi’nin 103. yılı münasebetiyle Eceabat’a bağlı Seddülbahir Köyünde bir tören düzenlendi.

“Bir Milletin Yeniden Dirilişi” adlı törende çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladıktan sonra Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı’ndan Uzman Hüseyin Taştan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Mehteran Takımı’nın gösterisinden sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okunması gerçekleştirildi.

Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karışit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir,  Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe, Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçisi Wendy Jane Hinton, Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh ile şehir protokolü ve vatandaşlar katıldılar. 

Anma programı etkinlikleri kapsamında, aynı günün akşamında ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde "Bir Diriliş Destanı Çanakkale" isimli Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. 


Fotoğraf Albümü