0

ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu, Hz.Mevlana’yı 745. Vuslat Yıldönümü’nde Andı

Bu Haber 1980 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu, Hz.Mevlana’yı 745. Vuslat Yıldönümü’nde Andı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 745. Yıldönümünde, Mevlana Kültür ve Sanat Evi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi. 

Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Fejzic, Azınlıklardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Emir Dacic ve Rozaje Müftüsü Ernad Ramovic’in konuk olarak katıldığı etkinliğin açılışında konuşan Tasavvuf Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, Balkanlar’ın Türkiye için önemine dikkat çekti. 

Anadolu ile Balkanlar arasındaki gönül birlikteliğinin hiçbir zaman kopmadığını ifade eden Kuşku, Hz. Mevlana öğretisi ve Mevlevi kültürüyle yeniden Balkanlar ile buluşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. 

Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Fejzic ise Balkanlar’ın her köşesinde büyük ve güçlü Türkiye için dualar edildiğini ifade ederek “Siz güçlü olursanız biz kendimizi daha güçlü ve güvende hissederiz. Uzun yıllar aramızdaki bağlar zayıflamıştı. Şimdi görüyoruz ki yeni Türkiye, tüm kurumlarıyla bölgede yeniden varlığını güçlendiriyor. Bölge Müslümanlarının sorunlarına eğilen, onlarla ilgilenen yegane İslam ülkesi Türkiye’dir. Darda kalanların, zorda olanların hamisi olan Anadolu topraklarının daha da güçlü hale gelmesi için biz her daim sizlere dua ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Program, Topluluk Akademik Danışmanı Kuşku’nun Mesnevi sohbetinin ardından sema töreni ile sona erdi.

Fotoğraf Albümü