3

'Troya'dan Esintiler' Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni Başladı

Bu Haber 2001 Kez Okundu
  • Paylaş:
'Troya'dan Esintiler' Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni Başladı

Haber: Duygu Karademir Aras

Fotoğraf: Tuncay Ak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından 2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve akademik etkinlikler, sergiler, halk katılımlı sanat atölyeleri gibi pek çok etkinlik içeren 'Troya'dan Esintiler' Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni başladı. Şölen’in Posters of Troy Uluslararası Çağrılı Afiş Sergisi’nden sonra ikinci etkinliği olan Troya Topraklarında Sanat Konuşmaları Paneli ve karma öğrenci sergisi açılış törenleri gerçekleşti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonunda gerçekleşen panel öncesinde; GSF Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Düşlerimizdeki Troia II, Troya’dan Günümüze Keçe ve Mum Batik, Lif Sanatından Korelatlar IV karma öğrenci sergileri açılışı yapıldı.

Panel ve sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Cemil Agas, davetliler, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aylin Özcan, etkinliklerin güzel geçmesini dileyerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

GSF Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Yonca Yüksel’in müzik dinletisi ile başlayan Troya Topraklarında Sanat Konuşmaları Panelinin açılış konuşmalarını sırasıyla GSF Dekan Yardımcısı Doç. Evren Karayel Gökkaya, Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem yaptılar.

Troya’nın tüm dünya için çok değerli bir kültür hazinesi olduğunu belirten Doç. Evren Karayel Gökkaya:

“Kendi sözünü söyleyebilmek ve önceki devirlerden farklı bir tavrı ortaya koyabilmek için insanlığın geçmiş deneyimlerine ilişkin bilgiye ihtiyaç vardır. Bu bilgiyi bize ulaştıran temel kaynaklar kültür ve sanattır. Geçmişimizin bu denli zengin olması, bu topraklarda yaşayıp esin kaynaklarını bu topraklardan edinen bizler için bu çok büyük şans” dedi.

Konuşmasında 'Troya'dan Esintiler' Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni ve içeriği hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Dinçay Köksal “Sanata önem veren ve bu noktada her zaman bize destek olan yönetimimiz başta olmak üzere etkinliklerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Erdem ise yaptığı konuşmada şunları aktardı:

“Güzel Sanatlar Fakültesi üniversitemizin sanat yüzü, güzel yüzü. Burada az sayıda hocamız fedakarlıklarla çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu bağlamda bizde yönetim olarak sizi tebrik ediyor ve 'Troya'dan Esintiler' Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleninin başarılı geçmesini diliyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacılar; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Aydın Ayan ve Prof. Kemal İskender, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Üstünipek ile Eski Yunan ve Roma Edebiyatı üzerine uzmanlaşan Salahattin Yıldız sunumlarını yaptılar.

Tören katılımcılara hediye takdimi ile sona erdi.

Törenin ardından GSF yönetimi ve konuk panelistler, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'i makamında ziyaret ettiler.