0

Görsel Sanatlar Eğitimi ve Öğretim Programları Paneli Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Bu Haber 1865 Kez Okundu
  • Paylaş:
Görsel Sanatlar Eğitimi ve Öğretim Programları Paneli Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Haber: Duygu Karademir Aras

Fotoğraf: Tuncay Ak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği (GÖRSED) işbirliği ile düzenlenen Görsel Sanatlar Eğitimi ve Öğretim Programları Paneli açılış töreni Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Görsel Sanatlar Eğitimi Dernek Başkanı Prof. Dr. Melek Gökay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu, davetliler, akademisyen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış töreni ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.

Törende açılış konuşmalarını sırasıyla Görsel Sanatlar Eğitimi Dernek Başkanı Prof. Dr. Melek Gökay ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç yaptı.

Sözlerine “Sanat eğitimine destek veren, yapmış olduğu kongrelerle, sempozyum ve sergilerle her zaman bu alan sahip çıkan güzide üniversitelerden biri olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek başlayan Prof. Dr. Melek Gökay, Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği ve yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Sanat ve Kültür Bir Milleti Birleştiren Değerler Sistemidir

Sanat alanına daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Gökay “Sanat ve kültür bir milleti birleştiren değerler sistemidir ve egemenliğin mührü olarak kabul edilmektedir” dedi.

Konuşmasında, sanat alanında uygulamanın ve uygulamaya dayalı eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Görsel Sanatlar Eğitimi ve Öğretim Programları Paneli için emeği geçen başta Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu olmak üzere herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından konuşmacılara hediye takdimi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü, Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu’nun yaptığı panelde, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Oğuz Dilmaç, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Rasim Başak ve Çanakkale Vahit Tuna Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Oğuz Durmaz sunumlarını gerçekleştirdiler.


Fotoğraf Albümü