1

Çanakkale Teknopark, Smart Future Expo Fuarında Büyük İlgi Gördü

Bu Haber 1384 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale Teknopark, Smart Future Expo Fuarında Büyük İlgi Gördü

Haber: Eylem Tuna Çoban

İstanbul Kongre Merkezi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleri ile gerçekleşen Smart Future Expo, fuarında Çanakkale Teknopark standı büyük ilgi gördü.

İki gün süren etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yücel Acer ile Genel Müdür Erkan Bil katıldı. 

Fuar boyunca; Akıllı Teknolojiler çatısı altında, Sanayinin Dönüşümü, Akıllı Şehirler  ve Girişimcilik temalarının eş zamanlı olarak işlendiği; Bilişim, Yazılım, Elektronik, Şehircilik sektörleri başta olmak üzere gelişen IoT, Yapay Zekâ, Bulut Bilişim, Büyük Veri gibi geleceğin dünyasını şekillendirecek konulara değinildi.

 Milli Teknoloji Hamlesine Katkı Sunmak İçin Çok Çalışıyoruz

“Ülkemizin kendi teknolojisini üretmek konusunda yaptığı çalışmaları büyük bir takdirle izliyor, üniversite olarak ve bünyemizde bulundurduğumuz Çanakkale Teknopark ile Milli teknoloji hamlesine katkıda bulunmak için durmaksızın çalışıyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, bu bağlamda Ar-Ge ve İnovasyon alanlarında başarılı projeleri, girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz dedi.

Programın sonunda TET AR-GE Proje Pazarı tarafından 7.si düzenlenen Proje Baharı Etkinliğinde 5 farklı kategoriden 15 proje ödüllerine kavuştu. Çanakkale Teknopark Özel Ödülleri kapsamında ‘Parkinson Hastalarının İstemsiz Parmak Titreşimlerini Sönümleyici Piezo-Yüzük’ projesine ofis desteği ve ‘Yerli ve Akıllı Market’ projesine ise ön kuluçkaya doğrudan giriş imkânı sağladı. Dereceye giren proje sahipleri ödüllerini Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’den aldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) organizasyonu ile gerçekleşen etkinliğin açılış töreninde Bakan Varank'ın yanı sıra, T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Vekili Ahmet Özer de yer aldı. 


Fotoğraf Albümü