1

ÇOMÜ Mezunlarından Kısa Film Festivaline Katkı

Bu Haber 1194 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Mezunlarından Kısa Film Festivaline Katkı


Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak 

Açılışı Troya Müzesi’nde gerçekleştirilen; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali bünyesinde, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Radyo – Sinema ve Televizyon (RST) Bölümü mezunları Neslihan Kültür ve Erkan Özcan, RST bölümü öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi. 

Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen workshop etkinliğinde ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve RST Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal söz aldı. 

Festivalleri, her sinema öğrencisinin mutlaka katılarak kendi mesleki deneyimini gözlemleyeceği, dünyada ve ülkemde neler yapılıyor acaba diyebileceği önemli bir fırsat olarak gördüğünü ifade eden Önal, film festivallerinin zamanla oturan bir kültür olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Hülya Önal, resmi açılışı Troya Müzesi’nde gerçekleştirilen festival bünyesinde kentin her yerinde eşzamanlı olarak film gösterimleri olacağını sözlerine ekledi. 

Söyleşide söz alan ÇOMÜ İletişim Fakültesi mezunu ve halen Gelişim Üniversitesi’nde Öğr.Gör. olarak görev yapan Neslihan Kültür ile Sinemacı Erkan Özcan, mesleki deneyimlerini Radyo Sinema ve Televizyon bölümü öğrencileriyle paylaştı. 

Etkinlik, film gösterileriyle sona erdi.

Fotoğraf Albümü