1

ÇOMÜ Ailesi Kurum İçi Bayramlaşmada Buluştu

Bu Haber 2917 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Ailesi Kurum İçi Bayramlaşmada Buluştu

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak – Ahmet Türker 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) akademik ve idari personeli Troia Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurum içi bayramlaşmada bir araya geldi. 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra ÇOMÜ’lü idarecilerin de katıldığı bayramlaşmada personel ile tek tek bayramlaşan Rektör Acer; bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. 

Akademik ve idari personel ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, bunun üniversitemiz için önemli bir değer olduğunu ifade ederek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. 

Yeni bir eğitim öğretim dönemine başlamanın arefesinde olduğumuza dikkat çeken Rektör Acer; yeni öğrenciler için ilk kayıtların 03 Eylül 2018 Pazartesi günü gerçekleştirileceğini söyledi. 

Bu yılki kontenjanımızın 11 bin 340 olduğunu ifade eden Rektör Acer; ÇOMÜ’nün tercih edilirlik düzeyinin her geçen yükseldiğine vurgu yaptı, hiçbir kontenjanın boş kalmadığının altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu Eylül ayında 53 binden fazla öğrenciyle eğitim öğretime başlayacağız. Bu bizi Türkiye’nin en büyük 15 üniversitesi arasına sokuyor. 

Uluslararası Öğrenci Sayımız 2000’i Geçti

Üniversitemizin uluslararası bir üniversite haline gelmesi için 3 yıldır yoğun çaba sarf ediyoruz. 3 yıl önce 400 civarı olan uluslararası öğrenci sayımız bu Eylül ayı itibariyle 2000’i geçmiş olacak. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu, ÇOMÜ için büyük bir atılımdır.

Üniversitemiz Bu İlklerle Daha Güçlü Hale Geliyor

Bu senenin bazı farklı ilkleri de var. Biri Diş Hekimliği Fakültesi. İlk defa öğrenci alarak eğitim öğretime başlıyor. Binası, daha önce hastane olarak kullandığımız bina olacak. Tadilatları devam ediyor. Öte yandan Sosyal Bilimler alanında %100 İngilizce olarak eğitim yapacak olan ilk bölüm başlayacak; Siyasal Bilgiler Fakültemizin Uluslararası İlişkiler Bölümü. Tüm bunlar üniversitemizi güçlendiren unsurlar. 

Asıl Gücümüz, Bilime Bağlı Hocalarımız 

Asıl gücümüz hocalarımız. Onların üniversitemize, şehrimize, ülkemize ve bilime bağlılığı. Nitelikli, bilim için çalışma azmi yüksek hocalarımızın çoğalması bence büyük bir değerdir. Zararlı unsurlardan temizlenerek daha güçlü bir bilim yuvası haline geliyoruz”

Bayramlaşma, ikram ile sona erdi.