0

ÇOMÜ’ye Büyük Bir Burs Desteği Daha

Bu Haber 6961 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’ye Büyük Bir Burs Desteği Daha

YÖK 100/2000 Projesi-Doktora Burs Programı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Üniversitemize tahsis edilen kontenjanlar ve alanları belli oldu.

Buna göre Üniversitemizin 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjanları şunlardır:

Biyoteknoloji

Türk İslam Sanatları

Gıda Üretimi, İşleme ve Teknolojisi

Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi

Sürdürülebilir Tarım

İnsan Beyni ve Nörobilim

Bu proje bilinen bir burs programı olmayıp derin bir bakış açısıyla ve Yeni YÖK tarafından ülkemizde ilk defa belirlenen “öncelikli alanlar ve geleceğin meslekleri” üzerinde yoğunlaşmaktadır. Proje, tematik alanları ve disiplinler arası çalışmaları öne çıkarmaktadır.

2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar döneminde ilk çağrıya çıkılarak başlatılan ve ülkemizin küresel rekabeti açısından gelecek 10 yılda ihtiyaç duyulacak 100 öncelikli alanda 2000 doktora öğrencisine burs vermeyi hedefleyen bu programda şimdiye kadar dört çağrı dönemi tamamlanmıştır.

İlk üç çağrı dönemi sonunda toplam 2200 öğrenci ayda 2.000 TL burs almaktadır.

Programa Kimler ve Hangi Şartlarda Başvurabilir?

T.C. vatandaşı olan lisans veya yüksek lisans mezunları başvuruda bulunabilecektir. Aday eğer doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması da gerekmektedir. 14 Eylül’e kadar tamamlanması gereken başvuru ve değerlendirme işlemleri için tarihler ve şartlar ilgili üniversitelerin web sitelerinden adaylara duyurulacaktır.

Artık Çalışan Öğrenciler de Burs Alabiliyor

Üniversitelerimize verilen kontenjanlara herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecektir (657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında).

Bu kapsamda uygun bulunan Üniversiteler ve Alanlara ulaşmak için tıklayınız.