1

Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yatırımları Törenlerine Katıldı

Bu Haber 2194 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yatırımları Törenlerine Katıldı

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Çanakkale’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde 246 milyon liralık 20 büyük yatırımın temel atma ve açılış törenine katıldı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün’ün yanı sıra Çanakkale protokolü ile çiftçilerin katıldığı etkinlikte konuşan Bakan Eroğlu "AK Parti hükümetinden önce baraj sayısı bir elin parmakları kadar değildi. Biz burayı barajlar, göletler, sulama tesisleri, dere ıslahları, içme suyu teminiyle muhteşem hale getirdik. Hükümet olarak buraya 2017 sonuna kadar 17 milyar liralık yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadık” diyerek Türkiye’de nüfusa oranla kişi başına en çok yatırım yapılan ilin Çanakkale olduğunu söyledi.

Ayvacık, Eceabat ve Gelibolu ilçeleriyle Evreşe Beldesi'ne yılda 10 milyon metreküp su getirdiklerini vurgulayan Bakan Eroğlu "18 baraj 7 gölet inşa ettik. 6 baraj ve 3 gölet ise yapım aşamasında. Çanakkale’de 429 bin dekar araziyi modern sulamaya açtık. Çiftçilerimize her yıl 281 milyon lira ilave gelir artışı oldu. 42 dereyi ıslah ettik. 64 milyon fidan toprakla buluştu, 6 bal ormanı, 20 mesire alanı oluşturuldu. Düğünlerin yapıldığı mutluluk ormanı kurduk" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda çekilişle çiftçilere 78’er adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.