1

İlk Nefes Topluluğu’ndan Organ Nakli, Bağışı ve Önemi Konferansı

Bu Haber 1808 Kez Okundu
  • Paylaş:
İlk Nefes Topluluğu’ndan Organ Nakli, Bağışı ve Önemi Konferansı

İlk Nefes Topluluğu, Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü işbirliği ile düzenlenen Organ Nakli, Bağışı ve Önemi Konferansı Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Çanakkale Organ Nakli İl koordinatörü Uzman Dr. Azem Ülkü’nün konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını İlk Nefes Topluluğu Akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ayten Dinç yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Ayten Dinç konuşmasında, sağlık çalışanlarının organ bağışı konusunda tutumlarının çok önemli olduğunu ve toplumun bilinçlendirilmesinde önemli rol oynadıklarını belirtti.  

 Uzman Dr. Azem Ülkü ise organ naklinin Dünyada ve Türkiye’de tarihsel gelişimini, organ bağışının önemini, bitkisel hayat ve beyin ölümü kavramları arasındaki farkı, organ bağışı konusunda nerelere başvurulabileceği ve son güncel gelişmelerden bahsetti.

Ülkü, konuşmasının sonunda, Çanakkale halkının organ bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu ve Çanakkale’de son 15 yıl içinde gerçekleşen 191 beyin ölümünden 73’ünde organ bağışının gerçekleşmesini sağladıklarını belirtti.

Konferans soru-cevap bölümüyle sona erdi.


Fotoğraf Albümü