0

ÇOMÜ, Balkan Üniversiteleriyle İş Birliklerini Geliştirmeye Devam Ediyor

Bu Haber 2763 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ, Balkan Üniversiteleriyle İş Birliklerini Geliştirmeye Devam Ediyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin uluslararası üniversite olma yolunda gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Mevcut uluslararası öğrenci sayısını arttırma çabasındaki üniversitemiz, yurtdışındaki üniversiteler ile Erasmus, Mevlana, yüksek lisans ve doktora alanlarında ikili iş birliği anlaşmaları imzalayarak karşılıklı çalışmalar yürütülmesi için akademik ortaklıklar kurmaya devam ediyor.

Bu kapsamda; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Balkan ve Ege Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ve Koordinatör Yardımcısı Zija Shehi, 13-15 Kasım tarihlerinde Arnavutluk, Kosova ve Makedonya’da çeşitli üniversiteler ve kurumlar ile görüşmelerde bulundular.

13 Kasım’da Arnavutluk’un önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından olan ALSAR Vakfı’nın Başkanı Mehdi Gurra eşliğinde Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar’ı makamında ziyaret eden heyet, ardından Tiran Üniversitesi’ne geçerek Rektör Prof. Dr. Mynyr Koni ile buluştu. Yapılan görüşmelerde iki üniversite arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Taraflar ayrıca ortak yüksek lisans programı konusunda çalışmalar başlatılması konusunda da mutabakata vardılar. Görüşmenin ardından ALSAR Vakfı’nı ziyaret eden heyet, ikili görüşmelerin ardından Arnavutluk Arşiv Genel Müdürü Ardit Bido ile makamında bir görüşme gerçekleştirerek arşiv kaynaklarının kullanımı hakkında bilgi aldılar.

Prof. Dr. Yücel Acer ve beraberindeki heyet, 14 Kasımda Prizren’de Maarif Vakfı Müdürü Ali Sedat Aslan’ı makamında ziyaret ettikten sonra Priştina’da Priştina Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Morina ile görüştü.

ÇOMÜ heyeti 15 Kasım’da Üsküp’te Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu’nu makamında ziyaret ederek, iki üniversite arasında ortak yüksek lisans programı açılması ve akademik işbirliği konusunda bir protokol imzalanmasının ardından Tetovo’da Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve üniversite yöneticileri buluştu. Yapılan görüşmeler sonrasında iki üniversite arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. ÇOMÜ heyeti ayrıca Tetovo Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan İsmaili ile de görüştü.

Görüşmelerde ayrıca ÇOMÜ ile Tiran Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Tetovo Devlet Üniversitesi arasında Erasmus ve Mevlana programları çerçevesinde anlaşmalar da yapıldı.