1

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu Haber 2460 Kez Okundu
  • Paylaş:
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Haber - Fotoğraf: Tuncay AK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıldönümü Çanakkale’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Çelenk töreninin ardından Çanakkale Valiliği’nde Vali Orhan Tavlı tebrikleri kabul etti. Kordon’da düzenlenen resmi törene başta Vali Orhan Tavlı olmak üzere Çanakkale protokolü, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Kordon’daki etkinliklerde Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal; GSF’nin hazırlamış olduğu Workshop stantlarını gezerek yapılan sunumlar ile ilgili bilgiler aldılar. Hazırlanan workshop stantları yoğun ilgi gördü.

29 Ekim akşamındaysa Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve ÇOMÜ’lü idareciler, eşleri ile birlikte Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna katıldılar.