0

2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi

Bu Haber 3260 Kez Okundu
  • Paylaş:
2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Gerçekleştirildi

Haber - Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  PRATET 2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi “Reproduktif Tıp: İnfertilite” 50'nin üzerinde Tıp Fakültesinden 450'yi aşkın genç hekim adayının katılımıyla İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezinde yapıldı.  

Kongreye, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Doç. Dr. Dilek Ülker Çakır, Prof. Dr. Aysel Güven Bağla, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur,     Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, GESTAŞ Deniz A.Ş Genel Müdürü Volkan Uslu, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, öğrenciler ve akademisyenlerin yanı sıra, onur konuğu olarak da jinekolojik mikro cerrahinin kurucusu Prof. Dr. Victor Gomel katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kısa bir müzik dinletisiyle başlayan kongrenin açılış konuşmasında, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Tamer Demir “Kongrenin örnek olup yaygınlaşması ana temamız ve amacımızdır. Üniversitemizin misyonu gereği bilim üreten, bilim yapan, bilim adamlarını buluşturan ve geleceğe yönelik perspektifler oluşturan yapısı gereğiyle ÇOMÜ bu hareketliliğe daha çok kongre, sempozyum, çalıştay ve toplantılar yönüyle ev sahipliği yaptı. Üniversitemizin kuruluşunun 25. yılı münasebetiyle onlarca kongre yapıldı. Bunlar arasında bugün yapılan bu kongrenin özel bir yeri olduğunu düşünüyorum. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Bizler ve üniversitemizde çalışan akademisyenlerimiz için gurur verici bir çalışma oldu” diyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise sözlerine şöyle devam etti: “ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerini, böylesine özel bir organizasyonun başlatılması ve devam ettirilmesi noktasında sağladıkları katkıdan dolayı tebrik ediyor, kendileriyle de gurur duyuyoruz. ÇOMÜ aktif bir üniversitedir. Bilimsel faaliyetlere daha fazla önem vermeye çalışan bir bakış açısı var. Bu da bütün üniversiteler arasında basamak ilerleten bir yaklaşım olmaktadır. Rakamsal olarak da son birkaç yıldır bunu görüyoruz. Yapılan bilimsel aktiviteler içerisinde öğrencileri görmemizin özel bir önemi var. Yapılan işlerde iyi olmak durumundayız. Hızlı bir şekilde gelişen bir toplumuz. Tıbbı sadece öğrenmek değil geliştirmek de bu durumda çok önemlidir. Sizler bu ülkenin bilim geleceğinde söz sahibi olacağınızı şimdiden göstermiş oluyorsunuz. Toplumun dinamiği sağlıklı nesillerle oluşmaktadır. Bu vesileyle kongreye katkı sağlayan herkese şahsım ve üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Teşekkür belgelerinin takdiminin ardından, Prof. Dr. Victor Gomel, Prof. Dr. Recai Pabuccu, Prof. Dr. İrfan Orhan, Doç. Dr. Servet Özden Hacivelioğlu konuşmalarını gerçekleştirdi.