5

TÜDAM Sırbistan ve Makedonya’da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Bu Haber 3266 Kez Okundu
  • Paylaş:
TÜDAM Sırbistan ve Makedonya’da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türk Dünyası Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜDAM) Sırbistan ve Makedonya’nın çeşitli şehirlerinde temaslar gerçekleştirdi.

Sırbistan’ın Preşeva bölgesinde faaliyet gösteren Dituria Kültür Derneği’nin davetlisi olarak bölgeye ziyaret gerçekleştiren TÜDAM Müdürü Okt. Nazmi Şengezer, Doç. Dr. Ahmet Kamil Tunçel ve ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatör Yardımcısı Zija Shehi’den oluşan ekip; kısa, orta ve uzun vadeli projeler üzerinde görüşmeler gerçekleştirdiler. Özellikle, bölgenin ihtiyaçlarını ve eğitim dönemindeki gençleri hedef alan bu görüşmeler neticesinde bazı ortak projeler üzerinde mutabakata varıldı.

Ardından Makedonya’nın Gostivar bölgesine geçen heyet, burada yerel yöneticilerle buluştu. Burada bölgenin öncelikli işbirliği önerileri ile ortak geçmiş, gençlik ve kadınlara yönelik girişimcilik ve meslek edindirme faaliyetleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Merkez Müdürü Şengezer “Bu çeşit ziyaretler gelecek adına bizi daha da inançlı hale getiriyor. Balkanlar bizimle yürümeye hazır ve üzerine düşenleri yapmak için sabırsızlanıyor. Üniversitemiz adına çok mutlu ve gururluyum.” dedi.

Fotoğraf Albümü