3

Mechnikov National Universitesi’nden ÇOMÜ’ye Ziyaret

Bu Haber 2150 Kez Okundu
  • Paylaş:
Mechnikov National Universitesi’nden  ÇOMÜ’ye Ziyaret

Haber - Fotoğraf : Ahmet Türker

2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Odessa I.I. Mechnikov National University arasında Prof. Dr. Yücel Acer’in imzaladığı ikili anlaşma çerçevesinde Mechnikov National Universitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde okuyan ve orada Türkçe ders alan öğrenciler ve öğretim elemanları ÇOMÜ’yü ziyaret etti.

 Ziyaret heyeti Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'i makamında ziyaret ederek, ikili ilişkilerin gelişmesindeki katkılarından ve kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Arslan hazır bulundu.

 Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’nün Ukraynalı öğrenciler için hem yüksek lisans hem de lisans için tercih edilebilecek bir üniversite olduğunu ifade etti.

Odessa’dan gelen ziyaret heyeti, ÇOMÜ Kütüphanesini, Yabancı Diller Yüksekokulunu, Turizm Fakültesini, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünü ziyaret etti. TÖMER'den de Türkçelerini geliştirmek için dersler alan heyet, Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret ederek akademik programlarını  tamamladılar.