0

ÇOMÜ’lü Öğrenciler, 15 Temmuz Şehitlerini Kütüphanede Ziyaret Ettiler

Bu Haber 3112 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’lü Öğrenciler, 15 Temmuz Şehitlerini Kütüphanede Ziyaret Ettiler

Haber -Fotoğraf : Ahmet Türker

AK Parti Genel Merkezinden Üniversitemize gelen davet üzerine ÇOMÜ Rektörlüğünün öğrencilerimiz için organize ettiği Ankara ziyareti kapsamında ÇOMÜ’lü öğrenciler, AK Parti Kütüphanesinde oluşturulan “15 Temmuz Şehitleri Anısı” bölümünü ziyaret ettiler.

15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit olanlar için Türkiye’de ilk kez AK Parti Kütüphanesinde oluşturulan “15 Temmuz Şehitleri Anısı” bölümünü ziyaret eden ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal eşliğindeki ÇOMÜ’lü öğrenciler, şehit olan 32 aileye ait özel eşyaları, darbe gününe ait fotoğrafları, gazete manşetlerini, dergileri, kitapları, videoları inceleyerek şehitler hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleriyle ile ilgili duygularını anı defterine yazdılar.

Ziyarete katılan öğrenciler, hain darbe girişimine karşı kendilerini vatan uğruna feda eden şehitlerin hatıralarıyla dolu olan bu kütüphaneyi ziyaret etmenin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek 15 Temmuz’un gözlerinin önünde yeniden canlandığını, vatan mücadelesinde tankların önüne kendini atan fedakar insanlarla aynı safta yer aldıklarını, şehitlerin hatıralarını yaşatarak emanetlerine sahip çıkacaklarını belirttiler.

Kütüphane ziyaretinin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin yer aldığı Anıtkabir’i ziyaret eden öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal’e ait olan şahsi eşyaları ve kitapların yer aldığı bölümü incelediler.

ÇOMÜ’lü öğrenciler Anıtkabir’in ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret etti. Öncelikli olarak 15 Temmuz günü meclise atılan bombaların izlerinin olduğu yerleri, milletvekillerin odalarının olduğu bölümleri ve meclis genel kurulunu ziyaret ettiler.

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal, Ankara ziyaretinin öğrenciler adına çok verimli geçtiğini belirterek milli bilinci uyandırmak amacıyla bu tarz ziyaretlerin devam edeceğini söyledi. Kütüphane ziyaretinde öğrencilerin duygusal anlar yaşadıklarını, özellikle 15 Temmuz şehitlerinin kişisel eşyalarının bulunduğu bölümün kendilerini etkilediğini ifade eden Konsey Başkanı Alperen Uysal şunları söyledi:

“TBMM’ye atılan bombaların izlerinin yer aldığı duvarlar öğrencilerin hafızalarına kazındı. ÇOMÜ Öğrenci Konseyi olarak vatan, millet sevdalısı bir gençlik olarak hareket ederek, Gazi Mustafa Kemal’in belirttiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız.”