2

ÇOMÜ 25. Yıl Özel Konseri Gerçekleştirildi

Bu Haber 2473 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ 25. Yıl Özel Konseri Gerçekleştirildi


Haber -Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ)  kuruluşunun 25. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim dalı tarafından hazırlanan “25. Yıl Özel Konseri” İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Konsere, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve eşi Aysun Acer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve çok sayıda davetli katıldı.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alaattin Canbay tarafından hazırlanan konserde Öğr. Gör. Şef Tamer Bektaş yönetiminde ÇOMÜ Akademik Oda Orkestrası ve Öğr. Gör. Şef. Mete Gökçe yönetiminde Çok Sesli Koro da performanslarını sergiledi.

Okt. Sedat Çılgın “Bağlama Takımı” ile Geleneksel Türk Halk müziğinin sevilen örneklerini seslendirdi ve Çanakkale yerel ezgilerinin yorumcusu Aysel Şen’in türkülerine eşlik etti.

Kadınlardan oluşan müzik grubu “Dina”, kendilerine has tarzı ve enerjileriyle farklı kültürlerin farklı ezgileri ile konserde yer aldı. Çanakkale yerel halk müziği kültürünün de yansıtıldığı konserde performans sergileyen zeybekler; Hüseyin Armutoğlu - Bülent Öncü ikilisi ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Kadın Halk Oyunları ekibi de seyircilerin beğenisini topladı.

Öğr. Gör. Tamer Bektaş’ın Çanakkale için bestelediği  “Dur Yolcu” isimli eser, Orkestra ve Koro tarafından ve ilk kez seslendirilirken Doç. Kazım Çokoğullu tarafından da konsere özel olarak düzenlenen Neşet Ertaş’ın “Yalan Dünya” adlı eseri solo gitar ile seslendirildi.

Konserin sonunda, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer bir konuşma yaparak, 25. yılını kutlayan ÇOMÜ’nün bilimsel alanda olduğu kadar sanatsal alanda da başarılı çalışmalarla kendini gösterdiğini ifade etti. Yoğun bir emek sonucunda hazırlanan konserin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün etkin biçimde çalıştığının göstergesi olduğunu belirten Prof. Dr. Acer, öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, konser sonunda sanatçılara teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.