Yunus Emre Enstitüsü’nden Rektör Vekili Erdem’e Ziyaret

Yunus Emre Enstitüsü’nden Rektör Vekili Erdem’e Ziyaret

Haber - Fotoğraf: Tuncay Ak

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kültür Sanat Müdürü Boğaç Babür Turna, Türkçe Eğitim Müdürü Abdullah Mesud Doğan ve Türkçe Eğitim Müdürlüğü Uzmanı Özkan Çakmak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem’i makamında ziyaret etti.

Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Okutman Cumali Yaşar’ın da hazır bulunduğu ziyarette YEE Kültür Sanat Müdürü Turna, enstitünün gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar, üniversiteler ve çeşitli kurumlarla yaptıkları işbirliklerine dair bilgiler verdi.

ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem ise YEE’nün Türkçe’yi dünya dili yapma konusunda çalışmalarını gururla takip ettiklerini ifade ederek ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil eden kurumlardan biri olduğunu belirtti.

55 ülkeden 800’ün üzerinde misafir yabancı öğrencinin ÇOMÜ’de eğitim aldığını belirten Erdem başta Trakya ve Balkan ülkeleriyle yakın temas kurmak istediklerinin altını çizerek, bu yönde çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.