0

Her Şey Engelleri Kaldırmak İçin

Bu Haber 2964 Kez Okundu
  • Paylaş:
Her Şey Engelleri Kaldırmak İçin

Haber-Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Engelsiz Öğrenci Birimi, Engelliler Haftası sebebiyle ÇOMÜ’de okuyan engelli öğrenciler için kahvaltı etkinliği düzenledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’in başkanlığında gerçekleşen etkinlikte, Birim Koordinatörü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Bolat ile Birim Üyeleri; Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sevda Vurur, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Gülçin Gözaydın, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tutku Ak, Uzman Psikolog Serdar Topal, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda görevli Bahattin Atmaca, Birim Sekreteri Mehmet Cumhur Mutlu ve öğrenciler hazır bulundu.

ÇOMÜ Engelsiz Öğrenci Birimi tarafından organize edilen kahvaltı etkinliğine bilek güreşi sporunda dünya şampiyonu olan Ümit Burunlular ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Okçuluk Türkiye Şampiyonası Türkiye 1’incisi Bülent Korkmaz özel davetli olarak katıldı.

Sevgi Engel Tanımaz

Prof. Dr. Süha Özden; bu etkinlikleri düzenlemekteki en büyük amacın; ÇOMÜ’de eğitim gören engelli öğrencilerin eğitimleri süresi boyunca ihtiyaçlarını ve taleplerini en üst düzeyde karşılayabilmek, sorunlarıyla ilgilenebilmek ve bir arada olduğumuzu hissettirebilmek olduğunun altını çizdi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer başta olmak üzere, ÇOMÜ yönetimi ve ÇOMÜ Engelsiz Öğrenci Birimi olarak bu konuya özen gösterdiklerini ve birlik olarak güzel çalışmalar yapılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Özden; ‘’Engel kavramı günümüzde çok geride kalan bir kavramdır. Belki dünya şartları, fiziksel koşullar bazen bir takım engeller sunabilir ama sevgi engel tanımaz. Bir arada olduğumuz zaman ortada hiçbir engel olmaz. Dolayısıyla üniversite olarak biz her daim yanınızda olacağız’’ dedi.

Öğrencilerin, istedikleri her an kendilerine ulaşabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Özden, Üniversitemizde birçok proje ve fiziksel koşullara yönelik iyileştirme çalışmaları yapıldığını söyledi ve ekledi; ‘’Bizim göremediğimiz veya anlayamadığımız eksiklikler varsa onları da bizlerle paylaşıp bize yardımcı olun ki daha ileri gidelim.’’ Etkinlikte emeği geçen herkese ve etkinliğe katılan öğrencilere teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Özden, kendi spor dallarında şampiyon olan Ümit Burunlular ve Bülent Korkmaz’a etkinliğe katıldıkları ve hayat hikâyeleri ile öğrencilere ilham kaynağı oldukları için ayrıca teşekkür etti.

Hedefimiz, Engelsiz Üniversite

ÇOMÜ Engelsiz Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nurullah Bolat, bu gibi etkinliklerde asıl amacın öğrenciler ile tanışmak ve onları tanımak olduğunu ifade ederek, engelli öğrencilerin hepsinden sorumlu olduklarını ve herkese doğrudan ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Bolat; ‘’Bu çalışmaların yaparken hedefimiz, engelsiz üniversite. Bu hedefe giderken ihtiyaçlarımızı ve potansiyelimizi belirlemeyiz. Bunu yaparken sizlerden beklentilerimiz var. Sizlerin kendi kabuğuna çekilmesini istemiyoruz. Mesela engelsiz öğrenci topluluğu kurabilirsiniz. Bu topluluklarla birlikte kendi aranızda örgütlenebilirsiniz. Bir şansınız var üniversite yönetimi size tam destek veriyor. O nedenle bu şansımızı iyi kullanmalıyız’’dedi.

Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sevda Vurur ise bu etkinlikler sayesinde öğrenciler ile zaman geçirip onların taleplerini dinlediklerini ve onlara üniversitemizin bu konuda yaptığı faaliyetleri anlattıklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kahvaltı ve sohbetten sonra öğrencilere ÇOMÜ Engelsiz Öğrenci Birimi tarafından sunum yapıldı. Sunumun ardından, Sofya'da düzenlenen bilek güreşi müsabakalarında dünya şampiyonu olan Ümit Burunlular ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda makaralı yay kategorisinde Türkiye 1’incisi Bülent Korkmaz, öğrencilere hayat hikayelerini ve örnek olacak başarılarını anlattılar.

Fotoğraf Albümü