5

Türk Patent ve Marka Kurumu Uzmanı Damgacıoğlu, ÇOMÜ Öğretim Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Bu Haber 2709 Kez Okundu
  • Paylaş:
Türk Patent ve Marka Kurumu Uzmanı Damgacıoğlu, ÇOMÜ Öğretim Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Sınai Mülkiyet Uzmanı Atalay Berk Damgacıoğlu, Proje Koordinasyon Merkezi’nin davetiyle Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda ÇOMÜ’lü akademisyenler ile buluşarak bilgilendirme gerçekleştirdi.

Patent nedir, nasıl alınır, kimlere verilir gibi konularda akademisyenlere bir sunum gerçekleştiren Damgacıoğlu, öğleden sonra da Rektörlük Senato Salonu’nda, soru cevap şeklinde gerçekleştirilen bir toplantıda patent konusunda son gelişmeleri aktardı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ÇOMÜ Teknopark Müdürü Öğr. Gör. Erkan Bil, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Örnek’in de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Bilimsel araştırma günümüzün en değerli faaliyeti. Ülkeler için de ticari şirketler için de böyle. Ayakta kalabilmek ve güçlü kalabilmek için bilimsel araştırma yapan kurumlar olmak durumundayız. Üniversiteler söz konusu olduğunda ise araştırma bizim iki temel faaliyetimizden bir tanesi. Bu ihmal edemeyeceğimiz , geliştirmek için çaba sarf etmek zorunda olduğumuz bir alan. Bizden beklenen çok şey var” dedi.

Baştan beri bu mantıkla hareket ettiklerine değinen Rektör Acer, “Bu anlamda eksik olan unsurları bir bir tamamlaya çalışıyoruz. Bilimsel araştırmaları takip edip, destekleyebilmek için Proje Koordinasyon birimini oluşturduk. Merkez, kurulduğu günden beri önemli faaliyetler gerçekleştirdi. TÜBİTAK’la işbirliklerimiz, başka kurumlarla yaptığımız ortak çalışmalar var” şeklinde konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve geldiğimizde şu sıkıntıları fark ettik. Patent konusunda ihtiyaç duyulan bilginin temin edilebileceği bir mekanizma mevcut değildi ve hocalarımız konunun farkında değildi. Doğrudan konuyla ilgili çalışan bir arkadaşımızı görevlendirdik. Bu işin önemli bir unsuru da Teknopark. Üniversitemizin Teknopark’ı 3 yıl öncesinde kurulmuştu ama ortada bir şey yoktu. Kağıt üzerinde kalmıştı. Göreve gelir gelmez Teknopark’ın yönetimini değiştirdik. Erkan Bil hocamızı Genel Müdür olarak değerlendirdik. Yönetim kurulunu değiştirdik ve ciddi bir ivme kazandırdık. Altyapısını tamamlama anlamında ciddi bir süreç içerisindeyiz. Ana binasının kaba inşaatı neredeyse bitmek üzere. Bir Teknopark Kampüsü olarak tasarlandı. Sarıcaeli Yerleşkemizdeki bu kampüs önemli bir yer haline geliyor.”

Teknopark Müdürü Öğr. Gör. Erkan Bil, profesyonel bir firmayla anlaşarak, patent süreçlerinin yönetilip, bunların hızla neticelendirileceği bir sistemin Mayıs ayında devreye gireceğini kaydetti.

Fotoğraf Albümü