3

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleşti

Bu Haber 3020 Kez Okundu
  • Paylaş:
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleşti

Haber - Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

21-26 Mart Dünya Ormancılık Haftası kutlamaları kapsamında Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’ fidan dikimi etkinliği, geçen yıl temmuz ayında Güzelyalı mevkisinde çıkan orman yangını sonucu yanan 4 hektarlık alanda gerçekleşti.

Etkinliğe; Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ile kurum müdürleri, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy şunları aktardı; ''15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı ile şehitlerimizin adını gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. Nasıl ki ormanlar bizim geleceğimizin teminatı ise, demokrasi adına tanklara, mermilere kendini siper edip şehit olan kardeşlerimiz de bu milletin geleceğinin sigortası olmuşlardır. Türk milleti şehitlerini ve gazilerini hiç bir zaman unutmadı ve unutmayacaktır.’’

Vali Orhan Tavlı ise; ‘’ Türk milleti kutsal saydığı değerler gündeme geldiğinde hiçbir şeyi düşünmez sadece vatanını, milletini, devletini ve bayrağını savunmayı düşünür. Türk milleti böyle asil bir millettir. Bizde bu vesile ile onların hatırasını yaşatmak üzere doğaya katkıda bulunmak istiyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı, Şehitler Abidesi’nin karşına çok yakışacak’’ dedi.

Konuşmaların ardından Proje Baş Mühendisi Aslı Baharan’ın fidan dikimi ile ilgili verdiği bilgiler doğrultusunda, hazırlanan alana 3 bin adet fıstık çamı ve selvi fidanı dikildi.

Fotoğraf Albümü