3

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü Kutlamaları Çimenlik Kalesi’nde Törenle Başladı

Bu Haber 2710 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü Kutlamaları Çimenlik Kalesi’nde Törenle Başladı

Haber - Fotoğraf: Tuncay Ak

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü etkinlikleri Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törenle başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra il protokolünün de katıldığı törende, gaziler ve öğrenciler de hazır bulundular.

Şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Orhan Tavlı yaptı.

Ecdadımızın, milletimize destanlarla övülmüş muhteşem bir miras bıraktığını söyleyen Vali Tavlı, Çanakkale'de şehit düşen Mehmetçiklerin bağımsızlık, özgürlük, vatan, bayrak gibi yüce değerler söz konusu olunca ölümü karşılıksız seve seve göze aldıklarını, bu değerler uğruna şehit olmayı ulaşılabilecek en yüksek mertebe, en kutsal paye bildiklerini ifade etti. Çanakkale’nin, silah karşısında imanın zaferi olduğunu belirten Tavlı; “Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağı, Çanakkale'de bütün dünyaya ilan edilmiştir” şeklinde konuştu.

Halk oyunları gösterileri ve Mehteran konserinin ardından katılımcılar, ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Fotoğraf Albümü