Yeni Zelanda Büyükelçisi Curr, Rektör Yardımcısı Özden’i Makamında Ziyaret Etti

Yeni Zelanda Büyükelçisi Curr, Rektör Yardımcısı Özden’i Makamında Ziyaret Etti

Haber - Fotoğraf: Tuncay Ak

Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’i makamında ziyaret etti.

18 Mart törenleri kapsamında toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Büyükelçi Curr’u, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden makamında ağırladı. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Azer Banu Kemaloğlu'nun da katıldığı toplantıda Nisan 2017'de ÇOMÜ’de düzenlenecek olan ''Çanakkale: Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Arasında Dostluk Köprüsü'' başlıklı panel görüşüldü.

Böyle bir etkinliğin daha önce düzenlenmediğini söyleyen Prof. Dr. Özden, Çanakkale Savaşlarında bir araya gelen üç ulusun, üst düzey diplomatların ve konukların katılımı ile gerçekleşecek bu panel vesilesiyle yeniden bir araya gelecek olmasının çok anlamlı olduğunu belirtti.

Büyükelçi Curr, böyle anlamlı bir etkinliğe katılmaktan büyük gurur duyacağını ifade etti.