2

ÇOMÜ - Odessa I.I. Mechnikov National Üniversitesi İş Birliği

Bu Haber 2652 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ - Odessa I.I. Mechnikov National Üniversitesi İş Birliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in, Ukrayna’nın Odessa I.I. Mechnikov National Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Igor Koval ile imzaladığı ikili anlaşma neticesinde ilişkileri geliştirmeye yönelik faaliyetler başladı.

ÇOMÜ adına Prof. Dr. Hasan Arslan ve Doç. Dr. Vedat Çalışkan, Odessa’ya giderek Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna (Odessa I.I. Mechnikov National Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yer alan Türkçe Çalışmalar Bölümüne iletilmek üzere) dizüstü bilgisayarlar, haritalar, projektör, modem ve çok sayıda kitap teslim ettiler.

İkili iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen bu çalışmalar kapsamında, Ukraynalı öğrencilerin en fazla talep ettiği bölümlerin arasında yer alan Turkish Studies Bölümünün güçlenmesi ve daha fazla öğrencinin bu bölümü tercih etmesi hedefleniyor.

Diğer yandan ÇOMÜ’nün, Enstitü Müdürlüğü ve bölümdeki Ukraynalı öğretim elemanlarıyla devam eden iş birliği neticesinde, 23-26 Ağustos 2017 tarihlerinde ÇOMÜ, Odessa I.I. Mechnikov National Üniversitesi ve Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırma Derneğinin (IASSR) ortaklaşa düzenleyeceği geniş katılımlı bir uluslararası konferans ile Odessa Turkish Studies Bölümü öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin Türkiye’ye ve dünyaya açılmasına destek sağlanması amaçlanıyor.

Odessa Başkonsolosu Cemil Ufuk Toğrul, bağışlanan eğitim materyallerinin Türkçe çalışmalar bölümünü güçlendirmek için son derece yararlı olacağını ve Türkçe öğrenen öğrencilerin ilgisini artıracağını belirtti. Prof. Dr. Hasan Arslan da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ve Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırma Derneğinin bölüme desteklerinin devam edeceğini, ilerleyen tarihlerde seminer programlarının planlandığını ve K107 Erasmus değişim programına başvurulduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise ÇOMÜ’nün Balkanlara ve Karadeniz ülkelerine açılma politikasının giderek ivme kazandığını ve yakın zamanda bunun, üniversitemiz adına olumlu sonuçlar meydana getireceğini dile getirdi.