0

ÇOMÜ’lü Aşçılar Uluslararası Ün Kazandı

Bu Haber 3391 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’lü Aşçılar Uluslararası Ün Kazandı


Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 15. kez organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, İstanbul Beylikdüzü’nde TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlendi. Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon, Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleştirildi.

GUBY Aşçılık Takımı İstanbul Gastronomi Festivali'nden Madalyalarla Döndü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ufuk Ateş ve Araştırma Görevlisi Necati Karakaş rehberliğindeki Gastronomi Bölümü Aşçılık Takımı öğrencileri, bireysel kategorilerde yarışmaya katıldı. 2 öğrenci balık kategorisinde, 1 öğrenci makarna kategorisinde ve 1 öğrenci de tatlı kategorisinde yarıştı ve yarışmaya katılan 4 öğrenci de dereceye girerek madalya almaya hak kazandı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve World Association of Chefs Societies işbirliğiyle düzenlenen 22 ülkeden 400'ü yabancı olmak üzere 2 bin yarışmacı aşçının katıldığı, 70 kategoriden oluşan uluslararası bir organizasyon olan İstanbul Mutfak Günleri (Gastoronomi Festivali); Türkiye'nin alanındaki en büyük yarışması olarak kabul edilmektedir.

Yarışmaya katılan öğrenciler ve aldıkları dereceler;

Elif Çelebi -  Üniversite Balık - Gümüş Madalya

Şeyma Nur Üzüm - Üniversite Makarna - Gümüş Madalya

Öznur Saka - Üniversite Balık - Bronz Madalya

Hozan Aykut - Üniversite Tatlı - Merit Madalya