0

18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları Müzesi Projesinin Çalışmaları Başladı

Bu Haber 2691 Kez Okundu
  • Paylaş:
18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları Müzesi Projesinin Çalışmaları Başladı

Haber-Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Genel Sekreteri Sema Sandal ve Meclis Üyesi İlker Altın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alper Sağlık  ziyaret esnasında hazır bulundu.

Yapılan ziyarette, 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları Müzesi Projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal yaptığı açıklamada;  ”Çanakkale Deniz Savaşlarıyla ilgili bir savaş müzesinin Çanakkale merkezde yapılması, gerek şehrin tanıtımına gerekse ziyarete gelenleri şehir merkezine çekerek şehir ekonomisine katkı için bulunmaz bir fırsattır” dedi. Meclis Üyesi İlker Altın ise  bu projenin birçok paydaşı olduğunu ve bunlardan birinin de ÇOMÜ olacağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, projenin Çanakkale kentine değer katacağını, üniversitenin de bu projeye önemli katkılar verebileceğini söyleyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.