3

ÇOBİLTUM Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Bu Haber 2209 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOBİLTUM Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Haber ve Fotoğraflar: Duygu Karademir Aras

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ÇOBİLTUM Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Doç. Dr. Ayhan Oral’ın birimin 2016 yılı faaliyetlerini özetlediği sunumuyla başlayan toplantıda, 2017 ve sonrası dönemler için yapılan stratejik planlar aktarılırken, birim envanterine kazandırılabilecek yeni cihazlar, laboratuvar akreditasyonu ve kurulması planlanan tematik laboratuvarlar ile ilgili genel değerlendirmeler yapıldı. Yapılan işbirliklerinin ve yatırımlarında paylaşıldığı toplantıda Doç. Dr. Ayhan Oral; toplam analiz sayısının 2016 yılı içerisinde %65, başvuru sayısının ise %135 oranında artış gösterdiğini ve yıllık gelir-gider dengesinde de bu artışın sonuçlarının çok net şekilde görüldüğünü belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise ÇOBİLTUM’daki gelişmeleri yakından takip ettiği belirterek yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Acer; ÇOBİLTUM’un üniversitenin dışa açılan kapılarından ve önem arz eden birimlerinden biri olduğunu ve rektörlük olarak desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti.


Fotoğraf Albümü