5

Engelli Koordinasyon Birimi Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 2770 Kez Okundu
  • Paylaş:
Engelli Koordinasyon Birimi Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber ve Fotoğraf: Gökçe Güzel


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2016-2017 öğretim yılı Engelli Koordinasyon Birimi toplantısı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Engelli Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Ferhat Gökmen, birim çalışanları ve engelli öğrenciler katıldı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Engelli Koordinasyon Birimi Komisyon Üyesi Tutku Ak, birimin amacı, birimin gerçekleştirilen ve planlanan çalışmaları ve kampüslerdeki fiziksel iyileştirmeler hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, sadece merkez kampüste değil, diğer yerleşkelerde de engelli öğrencilerinin olduğuna belirtti. Rektör Acer, konuyu tüm kampüsler bazında ele almaları gerektiğinin altını çizdi ve şunları aktardı:

“Bu toplantıda sizlerle buluşmaktan ve taleplerinizi sizlerden dinleyecek olmaktan mutluluk duyuyorum. Her ne kadar genel kabul engelli kelimesinin kullanılması olsa da ben bu durumu farklılık olarak yorumluyorum. Fiziki kapasitelerimiz birbirinden farklılıklar gösterir. Mesela gözleri görmeyen birinin kulakları daha çok işitir. Doğuştan gelen ya da sonradan yaşanılanların etkisiyle aramızda oluşan bu farklılıkları dikkate almamız gerekiyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yönetimi olarak yaptığımız her işte sizleri dikkate alıyoruz.

Bu bağlamda, kampüsteki bazı noktalara işaretlemeler yapıldı, bazı binalardaki asansör eksiklikleri tamamlandı, bazıları hala yapım, tadilat aşamasında, Engelli Koordinasyon Birimi sizin için çalışıyor, Dardanos’ta bulunan yerleşkemizde havuz, spor alanları sizlere göre düzenleniyor.

Sizlerin kullanımına uygun lavabo ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Sizlerin ihtiyaçları konusunda ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Eksikliklerimiz noktasında da sizlerle buluşup sizin talepleriniz doğrultusunda çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla gözlemlediğiniz sorunları, eksiklikleri bunu koordinasyon merkezimizle paylaşırsanız biz sorunu gidermeye çalışırız. Amacımız engelleri tamamen ortadan kaldırmak, onun için gayret gösteriyoruz. Yeter ki bize doğru yönü gösterin. Bu konuda sizlerin, bizleri yönlendirmeniz gerekiyor.

Bu toplantı vesilesiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü kutluyorum.” Konuşmaların ardından söz alan engelli öğrenciler taleplerini ilettiler.

Toplantı Prof. Dr. Yücel Acer’in öğrencilere günün anısına hediye sunmasıyla sona erdi.

Toplantının ardından Engelli Koordinasyon Birimi çalışanları ve öğrencilerine Yamaç Restaurant’ta yemek verildi. Yemeğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Engelli Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Ferhat Gökmen de katıldı.

Fotoğraf Albümü