0

Yeni ÇOMÜ Yeni Web Sayfası

Bu Haber 6338 Kez Okundu
  • Paylaş:
Yeni ÇOMÜ Yeni Web Sayfası

Yeni akademik döneme başlarken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin web sayfası da yenilendi. Yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ürünü olan sayfa Ekim ayından itibaren yayına girdi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Bilgi İşlem Sistem Yöneticisi ve ÇOMÜ Anasayfa Teknik Sorumlusu Cahit Kurt ÇOMÜ’nün yeni web sayfası hakkında bilgiler aktardı.

Amacımız Kullanıcı Dostu Bir Sayfa

Amacımız yeni nesil web standartlarına uyumlu ve kullanıcı dostu bir sayfa yapmaktı. Yeni tasarımla birlikte sayfa teknolojisi de değişti. Web Yazılım ve Tasarım Uzmanımız Volkan Sağlık bize mobil uygulama eksikliği hissettirmeyecek bir biçimde sayfamızı, tüm masaüstü (desktop) ve taşınabilir (mobil) cihazlara uyumunu sağladı. Sayfalar bir günde kullanıcıya sunulsa da uzun bir çalışma ve geliştirme süreci yaşadık. Geliştirme sürecimiz hala devam ediyor ve bunu keyif alarak yapmaya devam ediyoruz.

Yeni Nesil Tasarım 

Gün geçtikçe mobil uygulamaları daha sık kullanıyoruz ve biz de bunu göz önünde bulundurarak çağı yakaladığımızı düşünüyorum, artık sayfamız tam anlamıyla mobil uyumlu. Bununla birlikte yeni nesil tasarım çalışmaları yaptık. Bu tasarımla daha çok akademik çalışmaları, öğrencileri ve etkinlikleri ön plana çıkarmayı hedefledik. Yakın zamanda taşınabilir cihazlar için yeni uygulamalar geliştirerek kullanım sayısını artırmayı hedefliyoruz. Web sayfaları canlı kalmalı ve mobil Dünya'da yerimizi almalıyız bu yüzden "ÇOMÜMOBİL" ismi ile IOS ve ANDROID uygulamalarımız için çalışmalarımız devam etmekte.

Ana Sayfamız Dışarıya Açılan Penceremiz

Ana sayfamız aslında dışarıya açılan penceremiz. Çünkü herkes gelip Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni görme imkânı bulamıyor. Ama internet ortamından ÇOMÜ web sayfasına girip üniversiteyi, imkânlarını ve yapılan çalışmaları inceleyebilir.

ÇOMÜ’de Yenilenme Zamanı

Yeniliklerden de bahsetmek gerekirse; anlık bildirim sistemi, ÇOMÜ yayınları, albüm ve video galerimiz  vb. özelliklerle yakında yayında olacak. Üstelik tüm yazılımlar tamamen Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlandı, ÇOMÜ TV internet sayfasına haber girdiği zaman anlık olarak sayfamızda yayınlanıyor. Herhangi bir birim ya da daire başkanlıkları kendi sayfalarına bir haber, duyuru girdikleri zaman içerik hemen ana sayfada görülüyor. Aslında bu şekilde herkes sesini daha rahat duyurabiliyor. Açılış, bilim etkinlikleri, özel bir konuk gibi önemli haberleri daha ön plana çıkarmak için manşetler bölümü oluşturduk. 6 adet üniversite ile ilgili tanıtım bölümü haricinde 14 adet manşet haberimiz var. Tebrik, taziye gibi bilimsel olmayan ve herkesin takip etmek zorunda olmadığı duyurular için ‘Diğer Duyurular’  alanı hazırladık. Bu şekilde haberleri ve duyurular sayfalarımız kategorize edilmiş oldu.  ‘Etkinlikler’ sayfası da aktif olarak kullanılabilir durumda. Yani ana sayfamıza girdiğimizde anlatılmak ve sunulmak istenen her şeyi tek bir ekranda görebiliyoruz. Yeni sayfada daha çok simgeler var. Bu simgeler bir süre sonra hafızaya yerleşiyor ve kullanım açısından da kolaylık sağlıyor. 

Bir de sayfanın görünmeyen yüzü var; ÇOMÜ Sistem Yöneticilerinden Erhan Burhan ve Cahit Kurt tarafından hazırlanan yönetim panelinden bahsetmek gerekirse; sayfaya içerik yükleyenler için çok daha kullanışlı hale getirildi diyebiliriz. Google NEWS (haberler) tabanlı bir uygulamaya geçmek için çalışıyoruz. Üniversitemizde çıkan bir haber ya da önemli bir duyuru olduğu zaman Google da aramalarda en üst sırada, haber sekmesinde çıkabilecek. Web sayfamızın bir künyesi olacak ve imtiyaz sahibi, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer olacak. Bu şekilde üniversitemiz sanki bir dergi, yayın organı gibi işlem görebilecek. Bunların yanında bir de bildirim sistemi gelecek. Yani bilgisayarınızda tarayıcı açık olmasa dahi ÇOMÜ’ye yeni bir haber ya da etkinlik eklendiğinde, masa üstünüzün alt tarafından size uyarı gelecek. Tabi bu abone sistemi ile kullanıcının kendi isteği doğrultusunda yapılacak.

Tüm bu yenilikler, uzun çalışma süreçlerinin sonunda ortaya çıktı, ekip arkadaşlarım ÇOMÜ Bilgi İşlem Sistem Yöneticisi Erhan Burhan, Web Yazılım ve Tasarım Uzmanı Volkan Sağlık ile birlikte geliştirme sürecine devam ediyoruz. Kullanıcılar sayfamızın daha güzel göründüğünü ve  sayfadan çıkmak istemediklerini,  haberlerin ve duyuruların daha rahat takip edildiğini söylediler. Yenilenme çalışmalarıyla ÇOMÜ’nün dışarıya dönük yüzü olan web sitemizin yeni kullanımıyla ilgili çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu geri dönüşler doğrultusunda güncelleme çalışmaları da yapıyoruz.  Bu süreçte ÇOMÜ yönetiminin desteğini hep hissettik. Yenilenme çalışmalarını takip eden ve sürece katkı sunan başta ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Ahmet Erdem olmak üzere tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyoruz.

Haber: Gökçe Güzel 

Fotoğraf Albümü