0

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nden İkili İşbirliği Anlaşması

Bu Haber 1536 Kez Okundu
  • Paylaş:
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nden İkili İşbirliği Anlaşması

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi adına, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Özalp'in girişimleri ile Bologna Üniversitesi, Biyoloji Jeoloji ve Çevre Bilimleri Departmanı arasında 20 Haziran 2016 itibarıyla ikili işbirliği anlaşması imzalandı. 

Bünyesinde bulundurduğu Sklerokronoloji, Porosite ve Bilimsel Dalış Laboratuarları Avrupa'da lider konumda olan Bologna Üniversitesi ile yapılan anlaşma çerçevesinde sert mercan ekolojileri konusunda uluslararası araştırma projeleri geliştirme ve ortak çalışmalara katılmak hedefleniyor. Yapılacak bilimsel çalışmalarda Çanakkale Boğazı'nda bazı istasyonlarda yoğun dağılım gösteren Akdeniz orijinli sert mercan topluluklarının biyometri, yaş tayini (Sklerokronoloji) ve popülasyon genetiği gibi özellikleri incelenecek, elde edilecek veriler ışığında geçmiş döneme ait denizel iklim şartlarının ortaya çıkarılacak. Türkiye mercan fauna ekolojileri konusunda halen bilimsel veri eksikliği bulunduğundan ortak yapılacak çalışmalar bilim alanının gelişmesine katkı sunacak.  

Avrupa'da sualtı araştırmalarında bilimsel dalış konusunda da yetkinliğini kanıtlamış olan bölümün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen, bilimsel dalış metotlarının uygulandığı sualtı araştırmalarına da büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.