Gökçeada’da İkinci Bir Yaralı Kaplumbağa Vakası

Gökçeada’da İkinci Bir Yaralı Kaplumbağa Vakası

Gökçeada Aydıncık koyunda bir deniz kaplumbağası bulundu. Halk tarafından bulunan ve İstanbul Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Onur Gönülal’a bildirilen yaralı kaplumbağa öncelikle Gökçeada’da muhafaza edildi.
Yaralı kaplumbağa ÇOMÜ- DEKUM (Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) bilgisinde Orman ve Su İşleri Çanakkale İli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından öncelikle Veteriner kliniğine aktarıldı. Kaplumbağaya Dr. Özay Bedizci tarafından genel muayene yapıldı. Dişi bir Caretta caretta türü olan, kafa bölgesinde yaralar bulunan, iki gözünde de iltihaplanma gözlenen kaplumbağanın sağ gözünün kısmen parçalandığı tespit edildi. Röntgen muayenesinde organların sağlam olduğu görülen kaplumbağa Orman ve Su İşleri Çanakkale İli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi’ne aktarıldı. Kaplumbağanın veteriner hekim ve DEKUM’da gönüllü çalışan öğrenciler tarafından beslenme ve genel biyolojik durumu takip ediliyor.