0

Deniz, Doğa, Bilim ve Sporun Merkezi, Dardanos Yerleşkesi

Bu Haber 2318 Kez Okundu
  • Paylaş:
Deniz, Doğa, Bilim ve Sporun Merkezi, Dardanos Yerleşkesi

Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan, deniz, doğa, bilim ve sporun merkezi Dardanos Yerleşkesi’nde verilen hizmetler, sunulan imkânlar, yerleşke imkanlarından kimlerin faydalandığı, ücretlendirme ve sosyal, bilimsel, kültürel alt yapısı hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik;

Dardanos; En İyi 2. Plaj

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tarafından Mayıs 2016’da yapılan deniz suyu analizlerinde; deniz suyu kalitesi ve temizliği açısından denize girilebilen plajlar listesinde 2. Sırada yer alan Dardanos Yerleşkesi her gün çok sayıda kişiyi ağırlıyor. 

Çanakkale’ye 8 km uzaklıkta olan yerleşkeye ulaşım,  yaz döneminde her gün 15 dakikada bir, kış döneminde yarım saatte bir çalışan Çanakkale Belediyesi’ne ait Çanakkale-Güzelyalı güzergâhı otobüsleri ile sağlanıyor.

Bir çok organizasyona ev sahipliği yapan tesiste, 08:00-00:00 saatleri arasında A’la carte hizmet sunan ana restaurant, özel davet ve organizasyonlar için kullanılan bir restaurant olmak üzere iki adet restaurant bulunmakta. Aynı zamanda misafirlerimizin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tesis içerisinde fast food, market ve plaj cafe de faaliyet gösteriyor.  

Dardanos’ta Brunch Keyfi

Dardanos tesislerinin en tercih edilen hizmetlerinden biri de brunch hizmeti. Eylül-Ekim aylarında başlayan her hafta sonu cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirilen ve yaz sezonuna kadar devam edecek olan bruch hizmeti randevu sistemiyle işliyor. Çanakkale halkı ve üniversite personeli tarafından büyük rağbet gören ve beğenilen brunchlarda misafir sayısı 450’ye kadar çıkıyor. Hafta içi ve hafta sonu için kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri ve aynı zamanda hafta sonu brunch için grup organizasyonları yapılan yerleşkede düğün, nişan, kokteyl, doğum günü, mezuniyet kınası gibi organizasyonlar için restoran, teraslar ve açık banquet alanlar da kullanılıyor.

Eşsiz Deniz Manzarasında Konaklama İmkanı

6 Suit, 10 Dublex, 44 Standart Oda, 2 Engelli Odası ile toplam 62 oda ile hizmet veren tesis odalarında; klima, telefon hattı , LCD TV, klima, mini bar, kablosuz internet bağlantısı, mutfak, çamaşırhane hizmeti, 24 saat sıcak su, saç kurutma makinası, uydu yayını bulunuyor ve hemen hemen tüm odalar deniz manzarasıyla konaklayanların beğenisini kazanıyor. 

Dadanos Yerleşkesi’nde Oda-Kahvaltı konsepti ile yerli ve yabancı münferit konuklar, spor grupları, değişim programları ile gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler, kongre ve çalıştay misafirleri, ÇOMÜ ve diğer üniversite personellerine konaklama hizmet sunuluyor.

Özellikle spor grupları tarafından kamp amaçlı tercih edilen tesis, spor salonu ve sahaları da grupların kullanımına sunuluyor.

Bilimsel, Sosyal ve Kültürel Etkinlik Alanları

Yerleşke bünyesinde, 1 futbol sahası, 1 tenis kortu, 1 basketbol sahası, kapalı spor salonu, plaj, projeksiyon ve ses sisteminin hazır bulunduğu 4 adet toplantı ve seminer salonu, piknik ve mesire alanı bulunuyor.  

Kamelya ve piknik masaları ile misafirlere kolaylık sağlayacak taş mangalların mevcut olduğu piknik alanı özellikle hafta sonları Çanakkale halkı tarafından büyük talep görmekte.

Bilimsel Toplantılar İçin İdeal Adres

Eş zamanlı olarak 4 oturum yapılabilen toplantı ve seminer salonları, cafe break servisi, restoranlar ve konaklama tesisi ile kongre, çalıştay ve sempozyumlar için tam kapasite ile hizmet vermekteyiz.

Ayrıca tesis sınırları içerisinde yer alan ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından faaliyeti yürütülen yarı olimpik standartlarda yüzme havuzu (16×25 metre ebatlarında 6 kulvar ve 2,20 metre derinlik) ve çırpınma havuzu (1,1 metre derinliğinde ve 17×6,5 mt boyutlarında) da mevcut. Aynı zamanda derslikler, spor alanları, bay-bayan saunaları, 300 kişilik seyirci kapasitesi, jimnastik salonu, idari bina (ilk yardım odası, sekreter, doktor, yönetim, antrenör ve personel odaları), soyunma odaları ve duş yerleri ile kafeterya imkanlarına da sahip.

Tarihe Açılan Kapı

Dünyanın bilinen en eski Tümülüslerinden biri olan Dardanos Tümülüs’ü, yerleşke sınırları içerisinde yer alıyor. Eski Yunan`da ve Roma`da var olan inanışa göre ölenler gittikleri yerde de rahat edebilsin diye değerli eşyalarıyla beraber gömülüyor. O dönemdeki kralların, devletin önemli mevkilerinde olan bazı insanların gömüldüğü ve mezarların üzerine toprak yığılarak oluşturulan tepecikler Tümülüs olarak adlandırılmaktadır. Dardanos Yerleşkesi’nde bulunan Tümülüsler de her yıl çok sayıda ziyaretçi tarafından geziliyor.

Kimler Faydalanabilir?

Dardanos Yerleşkesi’nde bulunan bütün tesisler; başta ÇOMÜ öğrencileri olmak üzere, akademik ve idari personel ve Çanakkale halkının kullanımına açıktır. 

Ücretlendirme Nasıl?

Yerleşkemize girişlerde, ÇOMÜ öğrencileri ile akademik ve idari personeli dışındaki misafirlerden 3 TL giriş ücret talep edilmektedir. 

 

Haber: Gökçe Güzel