3

Batı Trakya Heyeti, ÇOMÜ Senato Üyeleri İle Biraraya Geldi

Bu Haber 1427 Kez Okundu
  • Paylaş:
Batı Trakya Heyeti, ÇOMÜ Senato Üyeleri İle Biraraya Geldi

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere şehrimize gelen Gümülcine Başkonsolosluğu Muavini Davut Ocak ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) senato toplantısına katılarak; Batı Trakya’da Türk ve Müslüman nüfusun karşılaştığı sorunlar ve bölgedeki çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer 2015-16 Eğitim Öğretim yılının son senato toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek Cumartesi günü gerçekleştirilecek mezuniyet töreni için yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Batı Trakya ve Balkanlar’ın bizler için önemli bir coğrafya olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Türkiye orada eğitimle de bilimle de olmalı. Amacımız Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi vasıtasıyla üniversitemizi oranın bilimine hizmet eden bir kurum haline getirmek. TÖMER’in son bir yıl içerisinde YTB ile yürüttüğü güzel çalışmalar var. Devletin bu yönde oluşturduğu kurumlar var. Yurtdışı Türkler Akraba Topluluğu Başkanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü gibi. Bu kurumlar dışarıda Türkiye’nin sesi, eli ayağı olan ve eğitimde dahil her alana ulaşan bir ülke olmamızı sağlıyorlar. Bize düşen bu kurumların oluşturduğu çerçeveyi mümkün olduğu kadar aktif hale getirebilmek. Bu çalışmaların daha da artacağına dair keskin bir görüşümüz var. Geçen hafta YÖK tarafından alınan bir karar var. Bizim Balkan ülkelerine her ülke bazında ayırdığımız kontenjanları YÖK bütünüyle onayladı. Bu her üniversiteye verilen bir ayrıcalık değil” dedi.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Abdullah Şahin; Batı Trakya Bölgesinde Yaşayan Türk Öğrencilere Yönelik Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi’ni içeren bir sunum gerçekleştirirken şunları kaydetti:

“Buradaki asıl amacımız, projemizin tanıtımından çok farklı disiplinlerden oluşan fakülteler, yüksekokullar ve enstitülerden oluşan senatoda acaba bizde o coğrafyalara verilecek hizmetler noktasında küçükte olsa mütevazı bir fikir verebilirmiyiz diye projemizi tanıtmak istiyoruz.

Projemiz Başbakanlığa bağlı olan YTB tarafından desteklenmektedir . Üniversitemizin de maddi destek verdiğini de sözlerime eklemek istiyorum. Tamamen üniversite yönetimimizin gayretleriyle yürütülmeye çalışılan bir proje olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Burada Batı Trakya tarafının çok büyük desteği var. Biz hazırlığımızı 1500 öğrenciye göre yaptık ve şu an itibariyle 1200’e yakın aktif öğrencimiz var”.  

Gümülcine Başkonsolosluğu Muavini Davut Ocak ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan; Batı Trakya’daki Türk ve Müslüman toplumunun yaşadığı sıkıntılar ve eğitimin yanı sıra yapılan çalışmalara dair notlar aktardılar.

Konsolos Ocak, Batı Trakya’da ÇOMÜ’nün gerçekleştirdiği çalışmalar için ÇOMÜ Yönetimi ve Proje ekibine teşekkür etti.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay Ak