Herkes İçin Sanat Akademisi Semineri Gerçekleşti

Herkes İçin Sanat Akademisi Semineri Gerçekleşti

ÇOMÜ Bilim, Sanat ve Spor etkinlikleri kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile ÇOMÜ Devlet Konservatuarı işbirliğinde düzenlenen “Herkes İçin Sanat Akademisi” semineri Çanakkale Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi 75. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Serpil Murtezaoğlu’nun “Sürdürülebilir  Yaşam Bağlamında Herkes İçin Sanat Kavramı” ve Yrd. Doç. H.Yılmaz Küçüköncü’nün “Geleneksel Ezgi ve Çalgılarımızın Müzik Eğitimindeki Yeri” isimli sunumları ile başlayan etkinlikte; Doç. Dr. Ali Tüfekçi  (Ney), Yrd. Doç. Serhat Turunç (Tar), Öğr. Gör. Kadir Verim  (Kemane Kemança), Arş. Gör. Seval Eroğlu  (Bağlama), Serkan Polat (Vurmalı Çalgılar) tarafından enstrüman tanıtımı yapıldı ve tek tek performans sergilendi. Ayrıca öğrencilerin konuyla ilgili soruları cevaplandı. Programın sonunda sanatçılar topluca Geleneksel Türk Müziğimizden çeşitli örnekler sundular. Ardından teşekkür ve katılım belgesi ile çiçek takdimi yapılarak program sona erdi.