0

Yrd. Doç. Dr. Aytaç Altın CITTASLOW Türkiye Genel Kurulu’na Katıldı

Bu Haber 1289 Kez Okundu
  • Paylaş:
Yrd. Doç. Dr. Aytaç Altın CITTASLOW Türkiye Genel Kurulu’na Katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin yerel dinamiklere ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması kapsamında gönüllü olarak Gökçeada CITTASLOW temsilciliğini yürüten GUBY öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Altın CITTASLOW Türkiye Genel Kurulu’na katıldı.

Seferihisar’da gerçekleşen toplantıya Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık etti. Türkiye’de bulunan ve CITTASLOW üyesi olan 11 ilçenin Belediye Başkanlarının, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik’in, Erzurum/Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan’ın ve ilçelerin CITTASLOW temsilcilerinin katıldığı toplantıda Türkiye’deki CITTASLOW hareketinin mevcut durumu ve geleceği üzerine konuşuldu.

Toplantıda Gökçeada Belediyesini ise Başkan vekili Ertuğrul Eser temsil etti. Toplantıda dünyadaki tek CITTASLOW adası olan Gökçeada’nın yavaş turizm açısından nasıl geliştirilebileceği konusu üzerinde duruldu. Yapmış oldukları paylaşımların ve fikir alışverişlerinin çok yararlı olduğunu belirten Altın, 2011 yılında Gökçeada’nın CITTASLOW ilan edilmesinden itibaren yerel yönetimin bu konuda önemli çalışmalara imza attığını ve günümüzde ise Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in bu harekete gönülden bağlı olduğunu belirtti. Ayrıca önemli bir coğrafyada bulunan Gökçeada’nın gelecekte CITTASLOW hareketinin kattığı ivme ile yavaş turizm açısından önemli başarılara imza atmasını beklediklerini söyledi.