VIII. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi Gerçekleştirildi

VIII. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi, 16 ülkeden 1100 akademisyenin sunduğu 600 bildiri ile gerçekleştirildi.

EAB, Hamburg Üniversitesi, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi ve TÖMER işbirliğinde 4 çalıştay ve 2 özel oturumun gerçekleştirildiği kongre çerçevesinde 425 sayfalık özet metin kitabı yayınlandı. 10 cilt ve 4000 sayfalık tam metin kitabı da yayın aşamasına hazırlanıyor.

Ana teması "Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Eğitim Fakültelerinin Akreditasyonu" olarak belirlenen kongre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hamburg Üniversitesi, Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği, Uluslararası Eğitimciler Birliği ve Uluslararası Nitel Araştırmalar Birliği desteği ile gerçekleştirilirken; Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği eski Başkanı Prof. Dr. Lejf Moos, MEB Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram Çetin, Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Eğitim Yöneticileri ve Deneticileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aypay, Çanakkale Protokolü ile çok sayıda akademisyen, okul yöneticileri ve akademisyenler kongre etkinliklerine katılarak katkı sundular.

VIII. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi süresince aşağıda belirtilen programlar çerçevesinde hazırlanan bildiriler sunularak stratejik raporlar hazırlandı.

- AB Eğitim Programları

- Çevre Eğitimi