Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi – İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı tarafından, 9. Uluslararası İngiliz Dili Eğitimi Araştırma Konferansı Troya Kültür Merkezi’nde başladı. UDEAD ve ULEAD işbirliği ile düzenlenen konferansa çok sayıda dil bilimci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından verilen mini konserle başlayan konferans açılış konuşmalarıyla devam etti. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal yaptığı konuşmada ÇOMÜ olarak gelenekselleşmiş bir etkinliğe ev sahibi olmaktan ve meslektaşlarıyla, öğrencilerle dil bilimi araştırmaları çatısı altında toplanmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı ve “disiplinlerarası etkileşimle yabancı dil eğitimine yeni bakış açıları kazanacağımız sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Sempozyum Komitesinden Doç. Dr. Ece Zehir Topkaya yaptığı konuşmada “yabancı dil eğitimi pek çok disiplini içinde barındırıyor. Türkiye’de ilk ve tek gelenekselleşmiş yabancı diller eğitimi olan ve 18 yıldır gerçekleşen Uluslararası İngiliz Dili Eğitimi Araştırma Konferansı’nda olmaktan mutluluk duyuyorum” diyerek etkinliğin uzun yıllardır sürdüğüne vurgu yaptı.
130 bildiri, yurtiçi ve yurtdışından katılan 200’e yakın delege ile gerçekleşen konferansta konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer şunları söyledi:
“ÇOMÜ’de çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapıyor olmak, değerli bilim insanlarını bir araya getirmek, bu çalışmaları yayına çevirebilmek üniversitemiz için büyük bir gurur kaynağı. Bu çalışmalarımızı daha da artırarak bilimsel etkinliklerimize devam edeceğiz. Üniversiteler bu faaliyetlerle gündeme gelmelidir ki diğer kurumlardan farkı olsun, buranın bir bilim yuvası olduğu anlaşılsın. Bugün çok sayıda bilim insanıyla, araştırmacıyla bir araya gelmemizi sağlayan etkinlikleri organize etmek kolay değil. Bu sempozyuma da emek veren çok sayıda hocamız var. Başta Prof. Dr. Dinçay Köksal’a ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.”
Konferansın açılış konuşmaları Profesör Fred Dervin'in "Multikültürel çalışmalar" sunumuyla devam etti. Farklı disiplinleri bir araya getirerek yabancı dil eğitimi ve öğretimine ilişkin meseleleri farklı alanlarda incelemek, çözüm önerileri üretmek, yeni yollar belirlemek için gerçekleştirilen sempozyum 14 Mayıs’a kadar sürecek.