1

8. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi'nin Açılışı Gerçekleşti

Bu Haber 1366 Kez Okundu
  • Paylaş:
8. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi'nin Açılışı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi, Troia Kültür Merkezi’nde başladı.

Müzik dinletisiyle başlayan Kongreye, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Çanakkale Protokolü, ÇOMÜ yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede, ÇOMÜ adına düzenleme eş başkanı Doç. Dr. Salih Zeki Genç, EAB adına düzenleme kurulu eş başkanı Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, INASED adına düzenleme kurulu eş başkanı Yrd. Doç. Dr. Martina Riedler, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, EAB Başkanı Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Çanakkale Valisi Hamza Erkal bir konuşma yaptı.

Rektör Acer kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Uluslararası kongrelerde bizlere ait değerler ortaya çıkarılmalı ve eğitimde de değerlerimiz kullanılmalı. Her ne kadar uluslararası metotları tartışmamız gerekse de içerik yerel konulardan oluşmalı ve yerel değerler unutulmamalı. Böylesine önemli bir kongreyi ÇOMÜ’ de yapmaktan gurur duyuyoruz. Alt başlığının “yükseköğrenimde kalite” olması da büyük önem oluşturuyor. Kongrenin gerçekleşmesine verdikleri katkıdan dolayı emeği geçen hocalarımıza da teşekkür ediyorum.”

 Kongre, iki gün boyunca Troia Kültür Merkezinde devam edecek.